Toto je najlepší recept na pečenú bravčovú bábiku všetkých čias! Mäso pečené s cesnakovo-bylinkovým maslom do šťavnatej dokonalosti je úplná delikatesa a vy už nebudete chcieť bábiku pripravovať inak.
Čo budete potrebovať
- ½ lyžice oleja
- 700 g bravčovej bábiky
- štipka soli
- štipka korenia
- 3 lyžice zmäknutého masla
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 3 vetvičky čerstvých byliniek rozmarín a tymián), voliteľne
- 30 g korenia pozri nižšie
Na zmes korenia:
- 1 lyžica sušenej petržlenovej vňate
- ½ lyžice sušenej pažítky
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1 lyžička sušenej cibule
- ½ lyžičky sušeného kôpru
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
- Zahrejte rúru na 175 °C.
- Plech s okrajom vyložte alobalom.
- Rozpáľte olej vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
- Bravčovú bábiku zľahka osoľte a okoreňte a potom ju na rozpálenej panvici opekajte 1–2 minúty zo všetkých strán.
- V malej miske roztlačte maslo, pridajte zmes korenia a cesnak a premiešajte.
- Opečenú bravčovú bábiku položte na vyložený pekáč.
- Namažte bravčové mäso ¾ maslovej zmesi.
- Ak používate čerstvé bylinky, zastrčte ich vedľa mäsa.
- Z alobalu vytvorte stan, v ktorom bude bábika a utesnite.
- Pečte bravčové mäso v horúcej rúre po dobu 12-20 minút, kým najhrubšia časť nezaznamená vnútornú teplotu 57 °C.
- Opatrne vyberte bravčové mäso z rúry a otvorte alobal.
- Potrite bravčové mäso zvyšnou maslovou zmesou, potom vráťte do rúry a pečte odkryté 5–10 minút, kým najhrubšia časť bravčového mäsa nezaznamená vnútornú teplotu 63°C.
- Nechajte mäso 5 minút odpočívať na pulte a potom ho nakrájajte na podávanie.