Malinový cheesecake bez pečenia

Malinový cheesecake bez pečenia

Prispôsobte si cheesecake s celými malinami pridaním bielej čokolády, jogurtu alebo mascarpone, alebo pre bohatší a chuťovo zaujímavejší základ vymeňte grahamové sušienky za čokoládové. Alebo sa pustite do týchto nepečených sušienkových tort , sú vhodné pre každú oslavu!

Čo budeme potrebovať

  • 300 g grahamových sušienok
  • 100 g masla (rozpusteného)
  • 500 g plnotučného mäkkého syra
  • 100 g práškového cukru (plus 2 polievkové lyžice)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 300 ml hustej smotany
  • 300 g malín
  • práškový cukor (na posypanie)

Postup

  • Sušienky rozdrvte na jemnú posýpku.
  • Preložte do misky a vmiešajte rozpustené maslo, kým nebude zmes vyzerať ako vlhký piesok.
  • Maslovú posýpku vyklopte do formy s priemerom 20 cm a vtlačte do základne formy, kým nevznikne hladká, rovnomerná vrstva.
  • Dajte do chladničky a chlaďte.
  • Mäkký syr, cukor, vanilku a smotanu preložte do misy a vyšľahajte elektrickým šľahačom do zhustnutia a krému.
  • Pridajte asi dve tretiny malín a zľahka ich vareškou pokrčte, aby ste z nich vytlačili trochu šťavy a potom zamiešajte.
  • Cheesecakovú zmes vyklopte na vychladnutý základ a povrch uhlaďte stierkou.
  • Nechajte chladiť aspoň 6 hodín, najlepšie cez noc.
  • Pred podávaním opatrne vyberte z formy, posypte zvyšnými malinami a prípadne poprášte práškovým cukrom.
Sladký koláč plný nadýchanej náplne s kúskami celých malín a vláčnou krustou.
Zdroj: jessiebakescakes.com

Nie je nič lepšie ako si vychutnať krémový tvarohový koláč s malinami s krémovou penou na vašom latté alebo cappuccine. Najlahodnejšiu kávu vám pripravia skvelé kávovary DeLonghi , vyberte si z našej recenzie ten pravý pre vás!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.