Prispôsobte si cheesecake s celými malinami pridaním bielej čokolády, jogurtu alebo mascarpone, alebo pre bohatší a chuťovo zaujímavejší základ vymeňte grahamové sušienky za čokoládové. Alebo sa pustite do týchto nepečených sušienkových tort , sú vhodné pre každú oslavu!
Čo budeme potrebovať
- 300 g grahamových sušienok
- 100 g masla (rozpusteného)
- 500 g plnotučného mäkkého syra
- 100 g práškového cukru (plus 2 polievkové lyžice)
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 300 ml hustej smotany
- 300 g malín
- práškový cukor (na posypanie)
Postup
- Sušienky rozdrvte na jemnú posýpku.
- Preložte do misky a vmiešajte rozpustené maslo, kým nebude zmes vyzerať ako vlhký piesok.
- Maslovú posýpku vyklopte do formy s priemerom 20 cm a vtlačte do základne formy, kým nevznikne hladká, rovnomerná vrstva.
- Dajte do chladničky a chlaďte.
- Mäkký syr, cukor, vanilku a smotanu preložte do misy a vyšľahajte elektrickým šľahačom do zhustnutia a krému.
- Pridajte asi dve tretiny malín a zľahka ich vareškou pokrčte, aby ste z nich vytlačili trochu šťavy a potom zamiešajte.
- Cheesecakovú zmes vyklopte na vychladnutý základ a povrch uhlaďte stierkou.
- Nechajte chladiť aspoň 6 hodín, najlepšie cez noc.
- Pred podávaním opatrne vyberte z formy, posypte zvyšnými malinami a prípadne poprášte práškovým cukrom.
Nie je nič lepšie ako si vychutnať krémový tvarohový koláč s malinami s krémovou penou na vašom latté alebo cappuccine. Najlahodnejšiu kávu vám pripravia skvelé kávovary DeLonghi , vyberte si z našej recenzie ten pravý pre vás!