Cheesecake s malinami a gréckym jogurtom

Cheesecake s malinami a gréckym jogurtom

Perfektný recept na nepečený malinový krémový tvarohový koláč s nádychom citróna. Je to ideálny letný dezert a vďaka jednoduchému postupu je jeho príprava naozaj jednoduchá. Rovnako ako tieto cheesecaky s jahodami , to je tiež to správne letné osvieženie.

Čo budeme potrebovať

  • 85 g masla
  • 175 g sušienok
  • 300 g plnotučného smotanového syra
  • 150 g gréckeho jogurtu
  • 150 ml hustej smotany
  • 2 citróny (ošúpané a odšťavené)
  • 75 g práškového cukru
  • 225 g malín
  • 2 lyžičky práškového cukru

Postup

  • Dno okrúhle tortovej formy vyložte papierom.
  • V hrnci rozpustite maslo a vmiešajte rozdrvené sušienky.
  • Miešajte, kým nie sú dobre obalené v masle.
  • Sušienkovú zmes vyklopte na základ pripravenej formy a vyrovnajte s dnom a dajte chladiť.
  • Medzitým v mise zmiešajte smotanový syr, grécky jogurt, smotanu, kôru a šťavu z 1½ citróna a práškový cukor.
  • Pridajte polovicu malín.
  • Vyberte sušienkový základ z chladničky a pridajte malinovo-jogurtovú zmes.
  • Vráťte do chladničky a nechajte aspoň 4 hodiny chladiť.
  • Malinový cheesecake podávajte ozdobený zvyšnými malinami a posypaný práškovým cukrom.
Krehká krusta s ľahkou tvarohovo jogurtovou náplňou a kúsky malín.
Zdroj: janespatisserie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.