Túto pečenú bábiku si jednoducho zvládnete pripraviť aj počas rušného pracovného týždňa a navyše si na nej skvele pochutnáte! Náplň zo špenátu, smotanového syra a šampiňónov jej dodáva jedinečnú chuť, ktorú si zamilujete.
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 g šampiňónov, nahrubo nakrájaných
- 6 – 8 šálok nakrájaného čerstvého špenátu
- 3 strúčiky cesnaku
- ½ lyžičky tymiánu
- ½ lyžice sójovej omáčky
- ⅓ šálky smotanového syra
- ½ šálky Panko strúhanky
- 1 bravčová bábika s hmotnosťou cca 700 g
- 1 lyžica dijonskej horčice
- soľ a korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 230 °C.
- Na panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja.
- Pridajte šampiňóny, sójovú omáčku a cesnak a restujte asi 5 minút do zmäknutia (šampiňóny nevarte úplne dosucha, šťava pomáha udržať chudé bravčové mäso vlhké).
- Pridajte nakrájaný špenát a varte do zvädnutia.
- Odstráňte z ohňa a pridajte smotanový syr, pánko strúhanku a tymián a premiešajte.
- Náplň dajte do chladničky a nechajte úplne vychladnúť.
- Bravčovú bábiku rozrežte pozdĺžne napoly (ale nie na doraz) a otvorte ju ako knihu.
- Naklepte bravčové mäso tak, aby bolo rovnomerné (asi 1 cm) hrubé.
- Povrch bravčového mäsa potrite vychladnutou náplňou, zrolujte a zaistite špáradlami.
- Zmiešajte dijonskú horčicu s 1 lyžicou olivového oleja a potrite bábiku.
- Dochuťte soľou a korením.
- Pečte asi 25-30 minút, kým teplota nedosiahne 57 °C.
- Grilujte ďalších 5 minút alebo pokiaľ bábika nezhnedne a vnútorná teplota nie je 63 °C.
- Pred krájaním nechajte 5 minút odpočinúť.
- Nechajte si chutiť!
Ak ste milovníci húb, určite oceníte aj naše chutné recepty na šampiňóny plnené syrom 5x inak. Lepšie už byť nemôžu!