Bravčová bábika s náplňou zo šampiňónov a špenátu

Bravčová bábika s náplňou zo šampiňónov a špenátu

Túto pečenú bábiku si jednoducho zvládnete pripraviť aj počas rušného pracovného týždňa a navyše si na nej skvele pochutnáte! Náplň zo špenátu, smotanového syra a šampiňónov jej dodáva jedinečnú chuť, ktorú si zamilujete.

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g šampiňónov, nahrubo nakrájaných
  • 6 – 8 šálok nakrájaného čerstvého špenátu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ½ lyžičky tymiánu
  • ½ lyžice sójovej omáčky
  • ⅓ šálky smotanového syra
  • ½ šálky Panko strúhanky
  • 1 bravčová bábika s hmotnosťou cca 700 g
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • soľ a korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 230 °C.
  • Na panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja.
  • Pridajte šampiňóny, sójovú omáčku a cesnak a restujte asi 5 minút do zmäknutia (šampiňóny nevarte úplne dosucha, šťava pomáha udržať chudé bravčové mäso vlhké).
  • Pridajte nakrájaný špenát a varte do zvädnutia.
  • Odstráňte z ohňa a pridajte smotanový syr, pánko strúhanku a tymián a premiešajte.
  • Náplň dajte do chladničky a nechajte úplne vychladnúť.
  • Bravčovú bábiku rozrežte pozdĺžne napoly (ale nie na doraz) a otvorte ju ako knihu.
  • Naklepte bravčové mäso tak, aby bolo rovnomerné (asi 1 cm) hrubé.
  • Povrch bravčového mäsa potrite vychladnutou náplňou, zrolujte a zaistite špáradlami.
  • Zmiešajte dijonskú horčicu s 1 lyžicou olivového oleja a potrite bábiku.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Pečte asi 25-30 minút, kým teplota nedosiahne 57 °C.
  • Grilujte ďalších 5 minút alebo pokiaľ bábika nezhnedne a vnútorná teplota nie je 63 °C.
  • Pred krájaním nechajte 5 minút odpočinúť.
  • Nechajte si chutiť!
Pečená bábika plnená špenátom, smotanovým syrom a šampiňónmi.
www.spendwithpennies.com

Ak ste milovníci húb, určite oceníte aj naše chutné recepty na šampiňóny plnené syrom 5x inak. Lepšie už byť nemôžu!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.