Sušienky Lotus Biscoff sú podľa nás jedny z najlepších sušienok na trhu a my sa nemôžeme nabažiť tohto lahodného tvarohového koláča, ktorý je nimi plný. Tento recept je tiež ako tieto sušienkové dezerty , bez pečenia, takže jeho príprava je naozaj jednoduchá a jediná časovo náročná (a najťažšia) časť je čakanie, kým vychladne.
Čo budeme potrebovať
Na základ
- 250 g sušienok Lotus Biscoff
- 100 g masla (rozpusteného)
Na náplň
- 500 g smotanového syra
- 100 g práškového cukru
- 300 ml smotany
- 1 lyžička vanilkový extrakt
- 100 g hladkej nátierky Lotus Biscoff
Na polevu
- 50 g hladkej nátierky Lotus Biscoff
- 50 g sušienok
Postup
- Sušienky ušľahajte v kuchynskom robote, kým nebudú jemne namleté.
- Pokvapkajte rozpusteným maslom a premiešajte, kým sa nespoja. Na dno pripravenej formy vyklopte sušenkovú zmes.
- Sušienky natlačte na dno formy a dajte do chladničky vychladiť.
- Urobte náplň. Mixérom vyšľahajte smotanový syr a práškový cukor do hladka, potom zašľahajte smotanu a vanilku, kým nie je zmes hustá a nedrží tvar.
- Nalejte polovicu zmesi smotanového syra do formy, rozotrite a potom pridajte po lyžičkách Biscoff nátierku.
- Navrch vyklopte zvyšnú smotanovú syrovú zmes a rozotrite.
- Nechajte v chladničke vychladiť aspoň 6 hodín alebo cez noc.
- Až budete pripravení na podávanie, pripravte polevu.
- Nátierku Biscoff vložte do malej žiaruvzdornej misky a rozohrejte ju nad vodným kúpeľom.
- Miešajte, kým nebude hladká a tekutá, potom stiahnite z platne a udržujte v teple.
- Sušienky nahrubo rozdrvte.
- Cheesecake vyberte z formy a preložte na servírovací tanier.
- Polovicu rozpustenej nátierky pokvapkajte povrch cheesecaku a potom naň rozsypte sušienky.
- Nakoniec pokvapkajte zvyšnou nátierkou.
K výbornému dezertu sa hodí výborná káva. Pripravte si ju v najlepších kávovaroch Tchibo . V našej recenzii zistíte, ktorý je ten najlepší!