Jednoduché, ľahké a chutné to je toast s pečenými paradajkami a avokádovou nátierkou. Krémová textúra, sladké paradajky, pokvapkané balzamikom opečené toasty posúvajú na úplne novú úroveň.
Čo budeme potrebovať
- 3 rímske paradajky
- talianske korenie
- panenský olivový olej
- soľ
- 2 zrelá avokáda
- šťava z 1 limetky
- 4 plátky celozrnného chleba
- petržlen
- balzamikový ocot
- vločky červenej papriky
Postup
- Predhrejte rúru na 160 stupňov a vyložte plytký plech papierom na pečenie.
- Paradajky nakrájajte na plátky a dajte na pekáč.
- Posypte talianskym korením, morskou soľou a pokvapkajte trochou olivového oleja.
- Paradajky opekajte 15 až 20 minút.
- Zatiaľ čo sa paradajky opekajú, nakrájajte avokádo na polovicu, odstráňte kôstku a dužinu dajte so misy.
- Pridajte limetkovú šťavu a roztlačte avokádo, kým nedosiahne požadovanú štruktúru.
- Chleba opečte v sendvičovači alebo v rúre.
- Avokádovú nátierku rozotrite na toasty a položte na ňu plátky opečených paradajok, pokvapkajte balzamikom a ozdobte petržlenovou vňaťou a červenou paprikou.