Rýchly a jednoduchý recept na grilované filety z kapra v omáčke z medu a sójovej omáčky, ktorý si môžete pripraviť na akejkoľvek letnej grilovačke!
Čo budete potrebovať
- 8 menších filiet z kapra bez kože (každý s hmotnosťou asi 90 -100 gramov g)
- 1 BIO citrón
- 2 lyžice tekutého medu
- 4 lyžice tmavej sójovej omáčky
- čerstvo mleté korenie
- 200 g mixu šalátu
Postup
- Filety z kapra opláchnite a osušte.
- Citrón rozpoľte, vytlačte zo šťavu a tou pokvapkajte rybie filety.
- Zmiešajte med, sójovú omáčku a dochuťte čiernym korením.
- Filety potrite vzniknutou omáčkou.
- Umiestnite filety na naolejovaný gril a grilujte na strednom plameni z každej strany 3–4 minúty.
- Raz polejte zvyšnou omáčkou.
- Podávajte na opláchnutom a osušenom šaláte.
Chcete aj naše ďalšie chutné recepty na ryby na grile 6x inak? Pochutí si naozaj každý!