Koláč s jahodami a posýpkou

Koláč s jahodami a posýpkou

Pripravte si chutné vanilkové cesto, ozdobte ho čerstvými jahodami, posypte posýpkou a máte úplne úžasný koláč k popoludňajšej kávičke.

Čo budete potrebovať

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1/4 lyžičky soli
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 a ¼ šálky cukru
  • 3 vajcia
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • ½ šálky kyslej smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ½ šálky mlieka
  • 1 šálka jahôd

Na posýpku:

  • 1 šálka hladkej múky
  • ⅓ šálky trstinového cukru
  • štipka soli
  • 80 g rozpusteného masla

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si 20 cm tortovú formu vyloženú papierom na pečenie.
  • Do veľkej misy pridajte múku, cukor, soľ, prášok do pečiva a citrónovú kôru.
  • Miešajte metličkou, kým sa všetko nespojí.
  • Pridajte vajcia, rastlinný olej, vanilkový extrakt, kyslú smotanu a mlieko.
  • Miešajte metličkou, kým sa všetko nespojí.
  • Nepremiešajte!
  • Cesto nalejte do tortovej formy a položte plátky jahôd.
  • Teraz si pripravte posýpku.
  • Do stredne veľkej misy pridajte múku, trstinový cukor, soľ a rozpustené maslo.
  • Miešajte lyžicou, kým sa zmes dobre nespojí.
  • Jahody posypte posýpkou.
  • Koláč pečte po dobu 45–50 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do koláča nevyjde čisté.
  • Koláč nechajte 15 minút chladnúť vo forme a potom ho vyberte.
  • Užite si to!
Drobenkový koláč s jahodami.
www.richanddelish.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na ovocné koláče s posýpkou 7x inak. Zamiluje si ich celá vaša rodina!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.