Pusinková roláda s macerovanými jahodami

Pusinková roláda s macerovanými jahodami

Toto je úplne božský letný dezert! Jemná pusinková roláda plnená jahodami a krémom z mascarpone a podávaná s macerovanými jahodami sa u vás stopercentne stane hitom.

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 4 bielky
  • 225 g práškového cukru
  • 1 lyžička preosiatej kukuričnej múky

Na náplň:

  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 150 ml mascarpone
  • preosiaty práškový cukor, podľa chuti
  • 225 g jahôd (každú nakrájajte na 4 alebo 6 kúskov v závislosti od ich veľkosti)
  • 1-2 listy bazalky natrhané najemno

Na macerované jahody:

  • 225 g jahôd nakrájaných na plátky
  • 2 lyžičky kryštálového cukru
  • ½ lyžičky balzamikového octu
  • 3–4 listy bazalky natrhané najemno

Postup

  • Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie.
  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Do veľkej čistej misy dajte 4 bielky.
  • Šľahajte bielky, kým vám nevznikne hustá zmes, z ktorej sa tvoria mäkké špičky.
  • Za stáleho šľahania po lyžiciach pridajte 225 g práškového cukru.
  • Pridajte kukuričnú múku a prešľahajte.
  • Cesto vyklopte na vyložený plech a rozprestrite do roviny.
  • Pečte 8 minút.
  • Znížte teplotu rúry na 160 °C a pečte ďalších 8 minút.
  • Na pracovnú plochu položte čistú utierku.
  • Hore položte list papiera na pečenie.
  • Vyberte cesto z rúry a obráťte na nový list papiera na pečenie.
  • Nechajte 1-2 hodiny chladnúť.
  • Prípravte si náplň.
  • Šľahajte 150 ml smotany na šľahanie vo veľkej mise, kým nezačne hustnúť.
  • Pridajte 150 ml mascarpone a premiešajte.
  • Pridajte práškový cukor podľa chuti, po lyžičkách a premiešajte.
  • Akonáhle cesto vychladne, jemne odlúpnite papier na pečenie od jeho základne.
  • Krém rozotrite na cesto a ponechajte 2 cm okraj bez náplne na kratšej strane k vám a 1 cm okraj od najvzdialenejšieho krátkeho okraja.
  • Navrch dajte 225 g pripravených jahôd a rovnomerne ich rozdeľte.
  • Posypte trochou jemne natrhaných lístkov bazalky.
  • Roládu rolujte z kratšej strany, ktorá je vám najbližšie.
  • Na to použite papier na pečenie a utierku.
  • Nebojte sa, pokiaľ roláda trochu praskne.
  • Dajte do chladničky, kým nebudete pripravení podávať.
  • Medzitým dajte 225 g nakrájaných jahôd do misy s 2 lyžičkami cukru a zamiešajte.
  • Pridajte ½ lyžičky balzamikového octu a znova premiešajte.
  • Nechajte 30 minút odstáť, aby jahody pustili trochu šťavy.
  • Nenechávajte ich odstáť dlhšie ako 90 minút, pretože potom príliš zmäknú.
  • Roládu preložte na servírovací tanier, poprášte trochou práškového cukru a podávajte s macerovanými jahodami.
Pusinková roláda plnená jahodami a krémom z mascarpone na tanieriku.
www.onlycrumbsremain.com

Máme pre vás aj 10 najlepších receptov na kokosové pusinky ! Vychutnajte si každé sústo.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.