Citrónová pena z mascarpone s jahodovým pyré

Citrónová pena z mascarpone s jahodovým pyré

Ľahko sladkastá našľahaná citrónová pena z mascarpone v kombinácii s kyslastým jahodovým pyré vytvára dokonalý krémový a dekadentný letný dezert. To jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

Na jahodové pyré:

  • 2 šálky jahôd, olúpaných a nakrájaných
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • kôra z 1 citróna

Na penu:

  • 170 g mascarpone
  • 1 a ½ lyžice kryštálového cukru
  • ½ šálky smotany na šľahanie
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • voliteľne na ozdobenie: nakrájané jahody, čerstvá citrónová kôra

Postup

  • V strednom hrnci zahrievajte na strednom plameni jahody, cukor a citrón po dobu 10 minút.
  • Jahody by mali byť zredukované na šťavnatú, bublinkovú „marmeládu“.
  • Rozmixujte ponorným mixérom na hladšiu zmes.
  • Nemusí byť dokonale hladká – ale pokiaľ ju chcete hladšiu, stačí ju pretlačiť cez jemné sito, aby ste odstránili semienka.
  • Dajte do chladničky chladiť, zatiaľ čo budete pripravovať penu.
  • V strednej miske zmiešajte mascarpone a 1 lyžicu cukru a pomocou ručného alebo stolného mixéra šľahajte na vysokú rýchlosť, kým sa nespoja.
  • V ďalšej miske zmiešajte smotanu na šľahanie, 1/2 lyžice cukru, vanilku a soľ a pomocou ručného mixéra šľahajte na vysokú rýchlosť, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy.
  • Smotanovú zmes spolu s citrónovou šťavou vmiešajte do zmesi mascarpone.
  • Lyžicou naložte zmes do cukrárskeho vrecka.
  • Pripravte si dva poháre a začnite zostavovať dezert.
  • Do každého pohára naložte jahodového pyré, potom vrstvu peny a opakujte ešte dvakrát, kým nespotrebujete všetky ingrediencie.
  • Posypte na kocky nakrájanými jahodami a/alebo čerstvou citrónovou kôrou a podávajte.
  • Užite si to!
Našľahaná citrónová pena z mascarpone s kyslastým jahodovým pyré v pohároch s vedľa položenými lyžičkami.
www.stressbaking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.