Kto hovorí, že čokoláda nemôže byť zdravým začiatkom dňa? Zmes kakaa a tmavej čokolády dodáva muffinom luxusnú chuť bez prílišného tuku. Rozhodne vám spríjemní každé ráno!
Čo budete potrebovať
- 1/4 šálky slnečnicového oleja
- 1/4 šálky čokopecičky z horkej čokolády
- 1 a 1/4 šálky plus 1 polievková lyžica hladkej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1/2 šálky nesladeného kakaového prášku
- 1/4 lyžičky soli
- 1 a 1/8 šálky trstinového cukru
- 2/3 šálky sušených višní
- 1 veľké vajcia
- 2/3 šálky nízkotučného mlieka
- 1/2 šálky plus 1 lyžica nízkotučného gréckeho jogurtu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Predhrejte rúru na 175 ° C a rošt dajte do stredu rúry.
- 16 formičiek na muffiny vyložte papierovými košíčkami a dajte bokom.
- Zmiešajte olej a čokopecičky v žiaruvzdornej miske a zahrievajte vo vodnom kúpeli za občasného miešania, kým sa čokoláda nerozpustí.
- Odoberte z platne a premiešajte.
- Misu dajte bokom vychladnúť na cca 15 minút.
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, jedlú sódu, kakaový prášok, soľ, trstinový cukor a sušené čerešne.
- V samostatnej mise prešľahajte celé vajcia, mlieko, jogurt a vanilkový extrakt.
- Do misy s múkou nalejte vychladnutú čokoládovú zmes a jogurtovú zmes.
- Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady.
- Cesto príliš nemiešajte.
- Pečte 20–25 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu jedného z muffinov nevyjde čisté.
- Vyberte muffiny z rúry a pred podávaním nechajte mierne vychladnúť.
- Zvyšky je možné skladovať pevne zabalené pri izbovej teplote až dva dni.
Pripravte si k muffinom skvelú kávu. Možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších kávovarov Tchibo . Kto vyhral v našom porovnaní?