Nadýchané a super vláčne muffiny s mliečnou čokoládou a sladkými čerstvými malinami sa stanú u vás doma hitom! Navyše sú neuveriteľne jednoduché na prípravu as naším návodom ich zvládne aj úplný začiatočník.
Čo budete potrebovať
- 2 šálky hladkej múky
- 1 šálka bieleho cukru
- ¾ šálky mliečnych čokopčekov
- ½ šálky nesladeného kakaa
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička vanilky
- 1 vajce
- 1 šálka kyslej smotany alebo obyčajného gréckeho jogurtu
- ½ šálky plnotučného mlieka
- ½ šálky rastlinného oleja
- ¼ šálky mliečnej čokolády
- 1 šálka čerstvých malín
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a formičky na muffiny vyložte papierovými košíčkami alebo dobre vymažte olejom.
- Zmiešajte múku, cukor, 3/4 šálky čokopecičiek, kakaový prášok a jedlú sódu vo veľkej mise.
- V inej miske rozšľahajte vajcia, jogurt, mlieko a rastlinný olej do hladka.
- Do mokrých ingrediencií pridajte suché ingrediencie a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Nalejte do formičiek na muffiny.
- Do formičiek rozdeľte maliny a 1/4 šálky strúhanej mliečnej čokoláey (stačí posypať čokoládou vrch cesta a maliny do vrchu jemne vtlačiť)
- Pečte 18–20 minút, alebo kým nevyjde špáradlo zapichnuté do stredu muffinu čisté.
- Pred vybratím muffinov z formičiek nechajte asi 10 minút vychladnúť.
- Ihneď podávajte alebo skladujte vo vzduchotesnej nádobe až 4 dni pri izbovej teplote alebo 1 týždeň v chladničke.