Pokiaľ chcete blízkej osobe pripraviť niečo naozaj fantastické, ale nemáte veľa skúseností s pečením, je tento recept na červenú kefírovú bábovku s mascarpone polevou to pravé pre vás. Krásne vyzerá, je ľahká na prípravu a božsky chutí!
Čo budete potrebovať
Na bábovku:
- 2 šálky hladkej múky
- ½ šálky krupice
- 1 a ½ šálky cukru
- 1 lyžička jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
- 2 lyžice kakaa
- 1 šálka rastlinného oleja
- 1 šálka kefíru
- 4 stredne veľké vajcia, izbové teploty
- 2 lyžice červeného potravinárskeho farbiva
- 1 lyžička octu
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Na polevu:
- 2 šálky mlieka
- 4 lyžice cukru
- 1 a ½ lyžice kukuričného škrobu
- 2 lyžice mascarpone
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Formu na bábovku dobre vymažte maslom.
- Do strednej misy preosejte múku, krupicu, cukor, jedlú sódu, soľ a kakao.
- Dajte bokom.
- Vo veľkej mise prešľahajte olej, kefír a vajcia.
- Postupne pridávajte suchú zmes.
- Miešajte stierkou, kým sa všetko nespojí.
- Vmiešajte potravinárske farbivo, ocot a vanilkový extrakt.
- Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte 50–55 minút, alebo pokiaľ nevyberiete špáradlo zapichnuté do stredu bábovky čisté alebo s niekoľkými vlhkými omrvinkami.
- Nechajte vychladnúť a pripravte si polevu.
- Všetko okrem mascarpone dajte do malého hrnca a za stáleho miešania varte na stredne miernom ohni, kým sa zmes nezačne variť
- Znížte teplotu na minimum a varte, kým zmes trochu nezhustne.
- Je to glazúra, takže by nemala byť príliš hustá.
- Zložte z ohňa a vmiešajte mascarpone.
- Nechajte asi 10 minút vychladnúť.
- Nenechávajte polevu chladnúť dlhšie, inak zhustne.
- Nalejte polevu na bábovku a počkajte, až stuhne.
- Potom bábovku ozdobte obľúbeným ovocím.
- Užite si to!
K výbornému múčniku patrí aj kvalitná káva. Možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších kávovarov Delonghi . Kto vyhral v našom porovnaní?