Kombinácia čokolády, gaštanového pyré a rumu sa vyslovene hodí do sychravého počasia. Kyslastá chuť kefíru v pozadí aj celé kúsky čokolády, ktoré sem tam v bábovke zachrumkajú jej dodávajú jedinečnosť, ktorú si zamilujete!
Čo budete potrebovať
- 3 vajcia veľkosti L
- 270 g polohrubej múky
- 140 g trstinového cukru
- 10 g holandského kakaa
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 120 g masla
- 100 g horkej čokolády
- 200 g kefíru
- 2 lyžice tuzemského rumu
- 120 g gaštanového pyré
- 50 g nasekanej horkej čokolády
- maslo a kakao na vymazanie a vysypanie formy
Postup
- Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli spolu s maslom.
- Celé vajíčka vyšľahajte s cukrom do biela, potom po častiach zapracujte aj vlažnú čokoládu.
- Nakoniec vmiešajte kefír a rum.
- Sypké suroviny zvlášť premiešajte a zapracujte ich do tekutých.
- Nakoniec opatrne vmiešajte gaštanové pyré a nasekanú čokoládu.
- Formu na bábovku poriadne vymažte maslom a vysypte kakaom.
- Lyžicu formu rovnomerne naplňte cestom, zarovnajte a dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °.
- Po 10 minútach znížte teplotu na 175 ° a pečte, kým špáradlo zapichnuté do stredu bábovky nevyjde čisté.
- Po upečení nechajte bábovku chvíľu vychladnúť a vyklopte ju na tanier.
- Dobrú chuť!