Cuketovo-mrkvová bábovka s bielou čokoládou

Cuketovo-mrkvová bábovka s bielou čokoládou

Ak máte chuť na obzvlášť vláčny múčnik, tento recept je to pravé pre vás! Vynikajúce cesto z mrkvy a cukety v kombinácii s polevou z bielej čokolády vytvára delikátny dezert, ktorý si zamiluje celá vaša rodina.

Čo budete potrebovať

Na bábovku:

  • 2 vajcia
  • 60 g masla, zmäkčeného
  • 40 ml olivového oleja
  • 150 g trstinového cukru
  • 50 g špaldovej múky
  • 150 g hladkej múky
  • 150 bieleho jogurtu
  • 1 stredná cuketa, nastrúhaná
  • 1 stredná mrkva, nastrúhaná
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička jedlej sódy

Na polevu:

  • 100 g bielej čokolády
  • 2 lyžice vody

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a 20 cm formu na bábovku dobre vymažte tukom a vysypte múkou.
  • V strednej miske zmiešajte oba druhy múky s jedlou sódou.
  • Vo veľkej mise vyšľahajte maslo a cukor elektrickým mixérom.
  • Pridajte vajcia a vanilkový extrakt a vyšľahajte do hladka.
  • Zoškrabnite aj všetku zmes prilepenú na stenách misy a premiešajte.
  • Pridajte jogurt a krátko prešľahajte, kým sa nevstrebe.
  • Vypnite mixér a pridajte nastrúhanú zeleninu.
  • Jemne premiešajte gumovou stierkou.
  • Na záver vmiešajte suché ingrediencie.
  • Cesto preložte do pripravenej formy.
  • Pečte asi 35–40 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do bábovky nevyjde čisté.
  • Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • Pred vybratím bábovky z formy jemne prejdite nožom na maslo po okrajoch.
  • Tesne pred podávaním nalejte navrch polevu.
  • Tú si pripravíte tak, že čokoládu rozpustíte s vodou vo vodnom kúpeli.
  • Užite si to!
Bábovka z mrkvy a cukety polevou z bielej čokolády, ktorú krája osoba nožom.
www.daniscookings.com

Máme pre vás aj ďalšie výborné recepty na buchty s cuketou . Maškrtte zdravo!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.