Ak máte chuť na obzvlášť vláčny múčnik, tento recept je to pravé pre vás! Vynikajúce cesto z mrkvy a cukety v kombinácii s polevou z bielej čokolády vytvára delikátny dezert, ktorý si zamiluje celá vaša rodina.
Čo budete potrebovať
Na bábovku:
- 2 vajcia
- 60 g masla, zmäkčeného
- 40 ml olivového oleja
- 150 g trstinového cukru
- 50 g špaldovej múky
- 150 g hladkej múky
- 150 bieleho jogurtu
- 1 stredná cuketa, nastrúhaná
- 1 stredná mrkva, nastrúhaná
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 lyžička jedlej sódy
Na polevu:
- 100 g bielej čokolády
- 2 lyžice vody
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a 20 cm formu na bábovku dobre vymažte tukom a vysypte múkou.
- V strednej miske zmiešajte oba druhy múky s jedlou sódou.
- Vo veľkej mise vyšľahajte maslo a cukor elektrickým mixérom.
- Pridajte vajcia a vanilkový extrakt a vyšľahajte do hladka.
- Zoškrabnite aj všetku zmes prilepenú na stenách misy a premiešajte.
- Pridajte jogurt a krátko prešľahajte, kým sa nevstrebe.
- Vypnite mixér a pridajte nastrúhanú zeleninu.
- Jemne premiešajte gumovou stierkou.
- Na záver vmiešajte suché ingrediencie.
- Cesto preložte do pripravenej formy.
- Pečte asi 35–40 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do bábovky nevyjde čisté.
- Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Pred vybratím bábovky z formy jemne prejdite nožom na maslo po okrajoch.
- Tesne pred podávaním nalejte navrch polevu.
- Tú si pripravíte tak, že čokoládu rozpustíte s vodou vo vodnom kúpeli.
- Užite si to!
Máme pre vás aj ďalšie výborné recepty na buchty s cuketou . Maškrtte zdravo!