Pečené shiitake sú vynikajúce, keď sa podávajú samotné ako desiata aj ako príloha či predjedlo. Navyše sú hotové za menej ako 20 minút!
Čo budete potrebovať
- 500 g húb shiitake
- 3 lyžice olivového alebo avokádového oleja
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžica nasekanej plocholistej petržlenovej vňate (voliteľne)
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Plech s okrajmi vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
- Dajte shiitake do sitka a preplachujte ich pod studenou tečúcou vodou po dobu 30-45 sekúnd a pritom s nimi pohybujte, aby ste ich zbavili všetkých nečistôt.
- Klobúčiky húb preneste na čistú utierku a osušte papierovými utierkami.
- Preložte shiitake na pripravený plech.
- Pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou a korením.
- Pomocou čistých rúk prepnite, aby ste sa uistili, že sú rovnomerne potiahnuté olejom a korením.
- Klobúčiky húb usporiadajte na plechu v jednej vrste smerom dole.
- Pečte v predhriatej rúre 10 minút, vyberte z rúry, otočte a pečte ďalších 8–10 minút, alebo pokiaľ nie sú väčšie huby na okrajoch chrumkavé a menšie chrumkavé po celom povrchu.
- Ochutnajte av prípade potreby pridajte soľ či korenie.
- Preložte na servírovací tanier a voliteľne ozdobte čerstvými bylinkami.
Máme pre vás aj 5 netradičných receptov na placky s hubami . Vyskúšajte ich všetky!