Zmrzlina z jahôd je jednou z najobľúbenejších príchutí! Pripravte si náš domáci variant, ktorý je krémový, lahodný a vyrobený z čerstvých ingrediencií. Rovnako ako tieto domáce nanuky najrôznejších chutí. A tiež sa môžete osviežiť ľahkými domácimi limonádami .
Čo budeme potrebovať
- 300 g jahôd (ošúpaných a nakrájaných na kocky)
- 2 lyžice medu
- 40 g kryštálového cukru
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 250 ml hustej smotany na šľahanie
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte jahody, med, cukor a citrónovú šťavu. Nechajte odležať 15-20 minút, kým jahody nepustia šťavu.
- Zmes roztlačte šťouchadlom na zemiaky, kým nezostanú žiadne veľké kúsky jahôd.
- K jahodám primiešame hustú smotanu a vanilkový extrakt. Miešajte, kým sa nespoja.
- Nalejte zmes do vzduchotesnej nádoby na 3–4 hodiny, aby mierne zhustla.
- Na dosiahnutie najlepších výsledkov nechajte zmrzlinu pred podávaním asi 5-10 minút odležať pri izbovej teplote, aby zmäkla.
Alebo nalejte zmes do vášho zmrzlinovača a postupujte podľa pokynov výrobcu. V týchto výrobníkoch zmrzliny , ktoré sme pre vás zrecenzovali, výroba trvá 15-20 minút. Tak si ju pripravte aj vy!