Grilovaná krkovička v rúre

Grilovaná krkovička v rúre

Nemáte gril? Nevadí, my vám ukážeme, ako si ľahko a rýchlo pripraviť recept na bravčovú krkovicu v rúre.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g plátkov bravčovej krkovice

Na marinádu

  • 10 g jarnej cibuľky
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 110 g zázvoru
  • 1½ lyžice ryžového vína
  • ½ lyžičky soli

Na polievaciu omáčku

  • 2 lyžičky Hoisin omáčky
  • 2 lyžice cesnakovej omáčky

Postup

  • Bravčovú krkovičku opláchnite a osušte.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu vo veľkej mise, pridajte krkovicu nechajte 1 hodinu marinovať.
  • Zmiešajte ingrediencie na polievaciu omáčku.
  • Predhrejte rúru v režime grilu na 200 °C.
  • Vložte marinovanú bravčovú krkovičku do pekáča, prikryte alobalom a umiestnite do rúry.
  • Krkovicu pečieme 15 minút.
  • Po 15 minútach otočte a pečte ďalších 15 minút, stále zakrytú.
  • Bravčovú krkovičku potrite polievacou omáčkou varte 1 minútu, otočte znovu potrite a pečte poslednú 1 minútu bez alobalu.

A pretože v lete pri grile i platni môže byť celkom horúco, spríjemnite si svoj čas pri varení a schlaďte sa vďaka mobilnej klimatizácii , ktorú si môžete vziať kamkoľvek so sebou. Aká je tá najlepšia sa dozviete v našej recenzii.

Tanier s mäsom a šťavou, ochutené bylinkami.
Zdroj: craftbeering.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.