Dusená šošovka s údeným

Dusená šošovka s údeným

Kombinácia šošovky a údeného mäso patrí medzi tie najobľúbenejšie. Inšpirujte sa naším receptom, ktorý si zamiluje celá vaša rodina!

INGREDIENCIA

  • 400 g šošovky
  • 1 bobkový list
  • hrsť zmesi korenia (majoránka, tymián, petržlenová vňať)
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 150g zeleru
  • lyžice rastlinného oleja
  • lyžice vínneho octu
  • soľ, čerstvo mleté ​​biele korenie
  • 4 plátky údeného bravčového mäsa
  • 100 g slaniny

POSTUP

  1. V sitku prepláchnite šošovku.
  2. Dajte variť osolenú vodu.
  3. Pridajte šošovku, stlmte teplotu a varte do zmäknutia asi 30 minút.
  4. Po 15 minútach pridajte bylinky a bobkový list.
  5. Zatiaľ si očistite zeler, mrkvu, cibuľu a nakrájajte na kocky.
  6. Slaninu tiež pokrájajte na kocky.
  7. Na panvici rozohrejte olej pridajte slaninu a zeleninu a smažte kým nie je slanina chrumkavá a zelenina mäkká (2-3 minúty).
  8. Zo šošovky vyberte bobkový list a zlejte vodu.
  9. Zmiešajte šošovku so slaninou a zeleninou.
  10. Dochuťte octom, korením a soľou.
  11. Na panvici osmažte plátky bravčového do hneda (2-3 minúty).
  12. Šošovku dajte na tanier, na nej položte osmažený plátok údeného a posypte trochou majoránu.
  13. Dusená šošovka je hotová.
  14. Dobrú chuť!
Hotová dusená šošovka s údeným
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.