Tak toto je úplná bomba! Kombinácia mletého hovädzieho mäsa, syrovej omáčky a zeleniny je plná neuveriteľnej chuti, ktorú ocenia všetci vaši hostia.
INGREDIENCIA
- 1 kg mletého hovädzieho mäsa (najlepšie 90% chudého)
- 1 lyžica slaného masla
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná
- 1 veľká mrkva, olúpaná a nakrájaná nadrobno
- 1 stopkový zeler, nakrájaný nadrobno
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžička papriky
- ½ lyžičky sušeného tymiánu
- ½ lyžičky korenia
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- ½ šálky suchého červeného vína
- 2 lyžičky worcesterskej omáčky
- ¾ šálky kuracieho vývaru
- 1 veľký karfiol nakrájaný na malé ružičky
- 2 šálky mlieka
- 2 polievkové lyžice plus 1 lyžička kukuričného škrobu
- 3 šálky nastrúhaného čedaru
- ¼ lyžičky mletého bieleho korenia
POSTUP
- Rúru predhrejte na 175 ° Celzia.
- Nastriekajte zapekaciu misku s objemom 2 a ½ litra olejom v spreji.
- Vo veľkom hrnci vybavenom parným košom priveďte do varu 2,5 až 5 cm vody.
- Karfiol varte v pare, kým nebude takmer mäkký, 3 až 4 minúty.
- Dajte bokom.
- Nastriekajte veľkú nepriľnavú panvicu olejom v spreji a nechajte na stredne vysokom ohni rozohriať.
- Pridajte hovädzie mäso a restujte za stáleho miešania a drvenia vareškou, kým nezhnedne, 5 až 7 minút.
- Premiestnite hovädzie mäso do misy.
- Vráťte panvicu na stredne vysokú teplotu a pridajte maslo.
- Krúživým pohybom panvice rozpustite maslo.
- Pridajte cibuľu, mrkvu, stopkový zeler a soľ a restujte za častého miešania, kým zelenina nezmäkne a cibuľa nezosklovatí, 4 až 6 minút.
- Pridajte papriku, tymián a korenie a restujte za stáleho miešania, kým sa tymián nerozvonia, 30 až 90 sekúnd.
- Pridajte paradajkový pretlak a vmiešajte do zeleniny.
- Pridajte červené víno a worcesterskú omáčku a varte za stáleho miešania, kým sa víno takmer neodparí.
- Prilejte vývar a za občasného miešania priveďte do varu.
- Varte, pokiaľ nebude zelenina mäkká a omáčka veľmi hustá, 4 až 6 minút.
- Pridajte varené hovädzie mäso späť do tejto zmesi.
- Dajte bokom.
- Zahrejte 1 a ½ šálky mlieka v strednom hrnci na stredne vysokom plameni.
- V malej miske rozšľahajte zvyšnú ½ šálky mlieka a kukuričný škrob.
- Kašu z kukuričného škrobu zašľahajte do naparujúceho sa mlieka a za stáleho šľahania na plameni priveďte do varu.
- Keď zmes buble a zhustne, stiahnite z ohňa a vmiešajte 2 šálky nastrúhaného čedaru a korenie.
- Na dno zapekacej misy navrstvite polovicu karfiolu.
- Navrch dajte polovicu hovädzej zmesi.
- Zalejte polovicou syrovej omáčky.
- Opakujte so zvyšným karfiolom, hovädzou zmesou a syrovou omáčkou.
- Zasypte zvyšným čedarom.
- Pečte, kým pokrm nezačne bublať a karfiol nezmäkne, 20 až 25 minút.
- Pred podávaním nechajte 10 minút vychladnúť.
Možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších digestorov . Kto vyhral v našom porovnaní?