Karfiol pečený s kyslou smotanou a syrom

Karfiol pečený s kyslou smotanou a syrom

Tento báječný gratinovaný karfiol nielen skvelá chutí, ale je tiež neuveriteľne ľahký a rýchly na prípravu. Ide o perfektnú prílohu k mäsu alebo rybe, ale môžete ho použiť aj ako ľahký hlavný chod.

INGREDIENCIA

  • 200 g karfiolu
  • 120 g syra
  • 2 vajcia
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • soľ, podľa chuti
  • korenie, podľa chuti

POSTUP

  • Karfiol umyte a rozdeľte na ružičky.
  • Varte v osolenej vode s citrónovou šťavou asi 10 minút.
  • Nastrúhajte syr.
  • Vajcia zmiešajte s kyslou smotanou.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Umiestnite karfiol do zapekacej misy.
  • Potrite ho smotanovou zmesou.
  • Karfiol pečte v rúre 15 minút na 180 stupňov Celzia.
  • Posypte syrom a pečte v rúre ďalších 10 minút.
  • Podávajte!
Gratinovaný karfiol so syrom v zapekacej mise, ozdobený vetvičkou rozmarínu.
www.yummytemple.com

A čo tak vyskúšať recepty na šalát z karfiolu na 5 rôznych spôsobov? Sú zdravé a vynikajúce!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.