Gnocchi pečené s paradajkovou omáčkou a zeleninou

Gnocchi pečené s paradajkovou omáčkou a zeleninou

Tento luxusný zapečený pokrm z karfiolu, gnocchi, papriky, paradajkovej omáčky a mozzarelly si zamiluje celá vaša rodina! Je výživný, chutný a má nízky obsah kalórií.

INGREDIENCIA

  • 1 malá hlávka karfiolu aj s listami
  • 350 g gnocchi
  • 3 malé cibule
  • 5 lyžíc paradajkovej omáčky
  • talianske korenie podľa chuti
  • 140 g mozzarelly
  • 2 papriky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2-3 lyžice jarnej cibuľky alebo čerstvých byliniek na ozdobu

POSTUP

  • Karfiol umyte a rozoberte na ružičky.
  • Papriky umyte a nakrájajte na prúžky.
  • Olúpte a umyte cibuľu.
  • Dajte bokom.
  • Predhrejte rúru na 200 ° Celzia.
  • Umiestnite panvicu vhodnú do rúry na stredný plameň s jednou lyžicou olivového oleja.
  • Pridajte nahrubo nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
  • Pridajte gnocchi a restujte 3 minúty za občasného miešania, kým cibuľa nezosklovatí a gnocchi nezezlátnu.
  • Pridajte ružičky karfiolu a prúžky papriky.
  • Restujte ďalšie 2-3 minúty za občasného miešania.
  • Pridajte 5 veľkorysých polievkových lyžíc paradajkovej omáčky vopred zmiešané s talianskym korením.
  • Omáčku nemiešajte, iba ju použite ako ozdobu pokrmu vo forme kopčekov či malých špičiek rozprestretých na restované zmesi.
  • Na každý kopček paradajkovej omáčky položte vrstvu nastrúhanej mozzarelly.
  • Vložte panvicu do rúry a pečte po dobu 15-20 minút.
  • Podávajte horúce, ozdobené jarnou cibuľkou alebo čerstvými bylinkami.
Zapečený pokrm z kvetu, gnocchi, papriky, paradajkovej omáčky a mozzarelly v panvici, ozdobený jarnou cibuľkou.
www.ramonascuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.