Tento luxusný zapečený pokrm z karfiolu, gnocchi, papriky, paradajkovej omáčky a mozzarelly si zamiluje celá vaša rodina! Je výživný, chutný a má nízky obsah kalórií.
INGREDIENCIA
- 1 malá hlávka karfiolu aj s listami
- 350 g gnocchi
- 3 malé cibule
- 5 lyžíc paradajkovej omáčky
- talianske korenie podľa chuti
- 140 g mozzarelly
- 2 papriky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 2-3 lyžice jarnej cibuľky alebo čerstvých byliniek na ozdobu
POSTUP
- Karfiol umyte a rozoberte na ružičky.
- Papriky umyte a nakrájajte na prúžky.
- Olúpte a umyte cibuľu.
- Dajte bokom.
- Predhrejte rúru na 200 ° Celzia.
- Umiestnite panvicu vhodnú do rúry na stredný plameň s jednou lyžicou olivového oleja.
- Pridajte nahrubo nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
- Pridajte gnocchi a restujte 3 minúty za občasného miešania, kým cibuľa nezosklovatí a gnocchi nezezlátnu.
- Pridajte ružičky karfiolu a prúžky papriky.
- Restujte ďalšie 2-3 minúty za občasného miešania.
- Pridajte 5 veľkorysých polievkových lyžíc paradajkovej omáčky vopred zmiešané s talianskym korením.
- Omáčku nemiešajte, iba ju použite ako ozdobu pokrmu vo forme kopčekov či malých špičiek rozprestretých na restované zmesi.
- Na každý kopček paradajkovej omáčky položte vrstvu nastrúhanej mozzarelly.
- Vložte panvicu do rúry a pečte po dobu 15-20 minút.
- Podávajte horúce, ozdobené jarnou cibuľkou alebo čerstvými bylinkami.