Nie je nič lepšie a jednoduchšie ako zapečená pochúťka so zlatým syrovým vrchom. Tento recept si zamiluje celá vaša rodina!
INGREDIENCIA
- 375 g cestovín penne
- 1/2 hlávky karfiolu, nakrájané na veľké kúsky, listy si ponechajte
- 50 g masla
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 200 g slaniny, nakrájané na kocky
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 šálky mlieka
- 125 g čerstvej mozzarelly, nastrúhanej
- troška čerstvej šalvie
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Cestoviny varte vo veľkom hrnci s vriacou vodou 14 minút, na posledné 4 minúty varenia pridajte karfiol a listy.
- Sceďte.
- Medzitým rozpustite maslo vo veľkej hlbokej panvici na strednom ohni.
- Pridajte cibuľu a restujte 3 minúty za stáleho miešania alebo do zmäknutia.
- Pridajte slaninu a restujte ďalších 5 minút za stáleho miešania alebo dozlatista.
- Znížte teplotu na minimum.
- Pridajte múku a restujte 2 minúty.
- Postupne prilievajte mlieko a varte po dobu 5 minút za stáleho miešania alebo do mierneho zhustnutia.
- Pridajte polovicu mozzarelly a miešajte 1 minútu alebo kým sa nerozpustí.
- Pridajte zmes mlieka do zmesi cestovín a potom premiešajte.
- Zmes preložte do zapekacej misky s rozmermi 22 x 32 cm.
- Posypte zvyšnou mozzarellou, navrch položte šalviu a pečte 15 minút alebo dozlatista.
- Servírujte.