Karfiol pečený so zemiakmi

Karfiol pečený so zemiakmi

Tento krémový karfiolový gratin so zemiakmi patrí medzi prílohy, ktorých nebudete mať nikdy dosť! Navyše je neuveriteľne ľahký na prípravu.

INGREDIENCIA

  • 700 g karfiolu, nakrájaného na malé ružičky
  • 500 g zemiakov, olúpaných a nakrájaných na kocky
  • 4 lyžice masla rozdelené
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 a ½ šálky teplého mlieka
  • ½ šálky strúhaného syra Gruyere
  • ¼ šálky strúhaného parmezánu
  • ¼ lyžičky strúhaného muškátového orieška
  • ⅓ šálky Panko strúhanky
  • 1 a ¼ lyžičky soli
  • korenie podľa chuti

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • Priveďte do varu vodu vo veľkom hrnci.
  • Pridajte 1 lyžičku soli, ružičky karfiolu a zemiakov a varte na strednom plameni 7 minút.
  • Sceďte.
  • V strednom hrnci na strednom plameni rozpustite 2 lyžice masla, pridajte múku a premiešajte.
  • Za stáleho miešania pridajte teplé mlieko a miešajte, kým omáčka nezhustne.
  • Odstráňte hrniec z ohňa.
  • Pridajte zvyšné ¼ lyžičky soli, korenie, ¼ šálky syra Gruyere, parmezán a muškátový oriešok.
  • Ochutnajte av prípade potreby dosoľte.
  • Preneste karfiol a zemiaky do zapekacej misy s rozmermi 20 x 28 cm.
  • Zalejte omáčkou a opatrne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  • Posypte Panko strúhankou a zvyšnou ¼ šálkou Gruyere a pokvapkajte 2 lyžicami rozpusteného masla.
  • Pečte 25 až 30 minút, kým zelenina nezmäkne.
  • Zapnite funkciu gril a pečte 2–3 minúty, kým nie je vršok gratinovanej zmesi zlatisto hnedý.
  • Ihneď podávajte.
Karfiolový gratín so zemiakmi v zapekacej mise, naberaný lyžicou.
www.lavenderandmacarons.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.