Vyskúšajte tento jednoduchý recept, s ktorým urobíte veľa parády. Kombinácia karfiolu, syra a bešamelu je jednoducho vynikajúca!
INGREDIENCIA
- karfiol
- olej
- 1 lyžička hladkej múky
- soľ
- 100 g tvrdého syra Eidam
- 1 lyžica strúhanky
- petržlenová vňať
- bielok
- 50 ml mlieka
POSTUP
- V horúcej vode uvarte domäkka na ružičky rozobraný a umytý karfiol.
- Z múky a mlieka si pripravte bešamel.
- Uvarený karfiol dajte do misky, môžete ho ešte prekrájať na menšie kúsky a zalejte ho bešamelom.
- Pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
- Hmotu dajte do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misky.
- Povrch posypete strúhaným syrom.
- A zapečte v predhriatej rúre dozlatista.
- Tento pokrm výborne chutí so zeleninovým šalátom.