Zapekaný karfiol so syrom a bešamelom

Zapekaný karfiol so syrom a bešamelom

Vyskúšajte tento jednoduchý recept, s ktorým urobíte veľa parády. Kombinácia karfiolu, syra a bešamelu je jednoducho vynikajúca!

INGREDIENCIA

  • karfiol
  • olej
  • 1 lyžička hladkej múky
  • soľ
  • 100 g tvrdého syra Eidam
  • 1 lyžica strúhanky
  • petržlenová vňať
  • bielok
  • 50 ml mlieka

POSTUP

  1. V horúcej vode uvarte domäkka na ružičky rozobraný a umytý karfiol.
  2. Z múky a mlieka si pripravte bešamel.
  3. Uvarený karfiol dajte do misky, môžete ho ešte prekrájať na menšie kúsky a zalejte ho bešamelom.
  4. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
  5. Hmotu dajte do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misky.
  6. Povrch posypete strúhaným syrom.
  7. A zapečte v predhriatej rúre dozlatista.
  8. Tento pokrm výborne chutí so zeleninovým šalátom.
Gratinovaný karfiol s bešamelom v zapekacej mise na doske.
www.kfraftercipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.