Okrem toho, že sa mrkva veľmi často pridáva do najrôznejších druhov polievok, spolu s ostatnou zeleninou môže byť aj hlavnou súčasťou omáčky.
Čo budeme potrebovať
- 1 cibuľa
- 1 kg mrkvou
- 1 lyžica hladkej múky
- 1/2 litra vývaru
- 1 kyslá smotana
- 1 lyžička kari
- korenie, soľ
Postup
- Mrkva nastrúhame na rezančeky.
- Sprudka ju opražíme na cibuľke, osolíme, okoreníme, pridáme karí.
- Zalejeme vývarom.
- Omáčku zahustíme svetlou zápražkou.
- Omáčku rozmixujeme a vytvoríme tak hladký krém.
- Nakoniec ju dochutíme smotanou .
Stále hľadáte ďalšie využitie pre mrkvu? Skúste si prečítať naše tipy, kde vám poradíme, ako na mrkvu v mnohých spôsoboch .