Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Bábovka z mrkvy je upečená z klasických ingrediencií na mrkvovú tortu, ako je strúhaná mrkva, ananás a vlašské orechy a nakoniec preliata vanilkovou polevou.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g kryštálového cukru
  • 3 veľké vajcia
  • 150 ml rastlinného oleja
  • 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 500 g strúhanej mrkvy
  • 400 g konzervovaného drveného ananásu so šťavou
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička soli
  • 750 g múky
  • 200 g nasekaných vlašských orechov

Na polevu

  • 500 g cukrárskeho cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1-2 polievkové lyžice mlieka

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Vymažte veľkú formu na bábovku.
  • Vo veľkej mise šľahajte cukor, vajcia a olej a vmiešajte vanilkový extrakt.
  • V samostatnej veľkej mise prešľahajte múku, jedlú sódu, škoricu a soľ.
  • Suché ingrediencie postupne zamiešajte do tekutých.
  • Pri nízkej rýchlosti jemne vmiešajte mrkvu, ananás a vlašské orechy.
  • Cesto nalejte do pripravenej formy a starostlivo rovnomerne uhlaďte povrch.
  • Pečte asi 1 hodinu 15 minút.
  • Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť asi 15 minút.
  • Medzitým si pripravte polevu.
  • V stredne veľkej mise zmiešajte ingrediencie na polevu.
  • Vychladnutý koláč pokvapkáme polevou.
Kúsok lahodnej bábovky s jemným krémom.
Zdroj: mountainmamacooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.