Bábovka z mrkvy je upečená z klasických ingrediencií na mrkvovú tortu, ako je strúhaná mrkva, ananás a vlašské orechy a nakoniec preliata vanilkovou polevou.
Čo budeme potrebovať
- 250 g kryštálového cukru
- 3 veľké vajcia
- 150 ml rastlinného oleja
- 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
- 500 g strúhanej mrkvy
- 400 g konzervovaného drveného ananásu so šťavou
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 2 lyžičky mletej škorice
- 1 lyžička soli
- 750 g múky
- 200 g nasekaných vlašských orechov
Na polevu
- 500 g cukrárskeho cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1-2 polievkové lyžice mlieka
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Vymažte veľkú formu na bábovku.
- Vo veľkej mise šľahajte cukor, vajcia a olej a vmiešajte vanilkový extrakt.
- V samostatnej veľkej mise prešľahajte múku, jedlú sódu, škoricu a soľ.
- Suché ingrediencie postupne zamiešajte do tekutých.
- Pri nízkej rýchlosti jemne vmiešajte mrkvu, ananás a vlašské orechy.
- Cesto nalejte do pripravenej formy a starostlivo rovnomerne uhlaďte povrch.
- Pečte asi 1 hodinu 15 minút.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť asi 15 minút.
- Medzitým si pripravte polevu.
- V stredne veľkej mise zmiešajte ingrediencie na polevu.
- Vychladnutý koláč pokvapkáme polevou.