Výborné domáce šišky

Výborné domáce šišky

Tento recept na šišky síce zaberie veľa času, ale výsledok je náramný.

INGREDIENCIA

  • 220 ml mlieka
  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 40 g cukru
  • 20 g čerstvého droždia
  • 75 g zmäknutého masla
  • 7 g soli
  • 1 vanilkový struk, vyškriabaný
  • kôra z ½ citróna
  • 4 žĺtky
  • 1 liter oleja na vyprážanie
  • malinový džem
  • škoricový cukor
  • práškový cukor

POSTUP:

  • Do misky s vlažným mliekom nadrobíme kvasnice a lyžičku cukru, prikryjeme utierkou a necháme vzísť kvások.
  • Za 10 minút si do misy dáme múky, soľ, zvyšok cukru, maslo, nastrúhanú citrónovú kôru, žĺtky a vykysnutý kvások.
  • Všetko vypracujeme robotom nastaveným na strednú rýchlosť, miesime asi 10 minút.
  • Následne cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
  • Potom si cesto rozdelíme na 60 g porcie a necháme pod utierkou kysnúť ďalšie 4 hodiny.
  • Nakysnuté šišky vyprážame v rozpelenom oleji z oboch strán 2-3 minúty.
  • Nakoniec ich naplníme pomocou plničky džemom a posypeme práškovým a škoricovým cukrom.
Vyprážané šišky z Berlína.
daskochrezept.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.