Tento recept na šišky síce zaberie veľa času, ale výsledok je náramný.
INGREDIENCIA
- 220 ml mlieka
- 250 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- 40 g cukru
- 20 g čerstvého droždia
- 75 g zmäknutého masla
- 7 g soli
- 1 vanilkový struk, vyškriabaný
- kôra z ½ citróna
- 4 žĺtky
- 1 liter oleja na vyprážanie
- malinový džem
- škoricový cukor
- práškový cukor
POSTUP:
- Do misky s vlažným mliekom nadrobíme kvasnice a lyžičku cukru, prikryjeme utierkou a necháme vzísť kvások.
- Za 10 minút si do misy dáme múky, soľ, zvyšok cukru, maslo, nastrúhanú citrónovú kôru, žĺtky a vykysnutý kvások.
- Všetko vypracujeme robotom nastaveným na strednú rýchlosť, miesime asi 10 minút.
- Následne cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
- Potom si cesto rozdelíme na 60 g porcie a necháme pod utierkou kysnúť ďalšie 4 hodiny.
- Nakysnuté šišky vyprážame v rozpelenom oleji z oboch strán 2-3 minúty.
- Nakoniec ich naplníme pomocou plničky džemom a posypeme práškovým a škoricovým cukrom.