Jednoduchý a rýchly recept na polievku z cesnaku zahustenú chlebom. Má jemnú a bohatú chuť a príjemne vás zahreje počas zimných večerov.
Ingrediencie
- 7 šálok zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 veľká cibuľa
- 15 strúčikov cesnaku
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 6 plátkov chleba (čerstvého alebo starého, bieleho alebo celozrnného)
- 1 jarná cibuľka
- 1/3 šálky kyslej smotany (voliteľne)
Postup
- Nalejte vývar do veľkej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry a vložte ju do mikrovlnnej rúry na 7 minút.
- Veľký hrniec dajte na strednú teplotu a nalejte doň olivový olej.
- Počas zahrievania olúpte a nakrájajte cibuľu nahrubo.
- Pridajte ju do olivového oleja a premiešajte.
- Pri lúpaní strúčikov cesnaku občas premiešajte cibuľu.
- Rozložte všetok olúpaný cesnak do jednej vrstvy na doštičku a niekoľkokrát ňou prejdite nožom, aby ste ho nahrubo nasekali.
- Pridajte ho k cibuli a za stáleho miešania restujte 1 minútu.
- Dochuťte soľou a korením, vypnite mikrovlnku (ak ešte ide) a pridajte ohriaty vývar.
- Premiešajte a prikryte pokrievkou.
- Zvýšte plameň na vysoký.
- Nakrájajte chlieb na centimetrové kocky.
- Pridajte ich do polievky a premiešajte.
- Nasaďte pokrievku späť.
- Jarnú cibuľku nakrájajte.
- Dajte bokom.
- Akonáhle sa polievka varí a chlieb je dobre namočený, preložte polievku po dávkach do mixéra a rozmixujte do hladka.
- Ochutnajte av prípade potreby pridajte viac soli a korenia.
- Nalejte do misiek a do každej pridajte kyslú smotanu, ak používate, a nakrájanú jarnú cibuľku.
Šaláty bývajú zdravou obľúbenou pochúťkou, ktorá dopĺňa jedálniček snáď každého. Ale už ste vyskúšali niektorý z receptov na vrstvený šalát ? Pokiaľ nie, mali by ste to rýchlo napraviť!