Lievance z pohánky

Lievance z pohánky

Vďaka pohánkovej múke majú tieto lahodné lievančeky ľahkú a jemnú textúru a príjemnú orieškovú chuť. To musíte vyskúšať!

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 šálky pohánkovej múky
  • 1 a 1/4 šálky mlieka
  • 2 lyžice bieleho octu alebo čerstvej citrónovej šťavy
  • 4 lyžice masla, rozpusteného, ​​plus ďalšie na panvicu
  • 1 lyžica cukru
  • 3/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky jemnej morskej alebo stolnej soli
  • 1 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  1. V miske zmiešame mlieko a ocot (alebo citrónovú šťavu) a potom necháme päť minút stáť.
  2. Medzitým v stredne veľkej mise prešľaháme múku, cukor, jedlú sódu a soľ.
  3. Do mlieka zašľaháme vajcia a vanilku.
  4. Uprostred múčnej zmesi urobíme jamku.
  5. Do jamky nalejeme mliečnu zmes a rozpustené maslo a vidličkou miešame, kým nezmiznú hrudky múky.
  6. Je v poriadku, pokiaľ má cesto niekoľko malých hrudiek – je dôležité cesto nepremiešať.
  7. Rozpálime veľkú panvicu na strednom plameni.
  8. Panvicu zľahka potrieme rozpusteným maslom.
  9. Na panvicu nalejeme ¼ hrnčeka cesta.
  10. Cesto jemne rozprestrieme do 10 cm kruhu.
  11. Keď sa okraje zdajú suché a začnú sa objavovať bublinky, obrátime.
  12. To trvá asi 2 minúty.
  13. Akonáhle lívanec otočíme, vyprážame ďalšie 1 až 2 minúty.
  14. Ihneď podávame s teplým sirupom, maslom a obľúbeným toppingom.
Pohánkové lievančeky servírované na tanieriku, zaliate sirupom a ozdobené čerstvým ovocím a orechmi.
www.inspiredtaste.net

Vyskúšajte aj ďalšie recepty na lievance z jogurtu . Tradičné, bezlepkové, špaldové, ale aj tekvicové!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.