Banánové lievance

Banánové lievance

Jednoduché nadýchané lievančeky s banánmi sú ľahučké a zároveň výdatné. Stačí vám na ne iba pár surovín a hravo si tak vykúzlite lahodné raňajky, ktoré si zamilujete.

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice cukru (voliteľne)
  • 2 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 štipka škorice (voliteľne)
  • 1 štipka soli
  • 2 stredné zrelé banány
  • 1 šálka mlieka
  • 2 veľké vajcia
  • 1/4 šálky repkového oleja

Postup

  1. V strednej mise prešľaháme hladkú múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu, používate, a soľ.
  2. Dáme bokom.
  3. V samostatnej miske roztlačíme banány vidličkou (je v poriadku, pokiaľ vám zostanú malé kúsky).
  4. Pridáme vajcia a zalejeme mliekom a repkovým olejom a miešame, kým sa všetko nespojí.
  5. Suché ingrediencie vsypeme do mokrých a miešame, kým sa všetko nespojí.
  6. Necháme pár minút sedieť.
  7. Rozpálime veľkú panvicu alebo gril na strednú teplotu.
  8. Na každý lívanček nalejeme na panvicu asi 1/4 šálky cesta.
  9. Vyprážame, kým sa na povrchu lievancov nevytvoria bubliny, potom otočíme tenkou stierkou a smažíme ešte 1 alebo 2 minúty.
  10. Podávame teplé s trochou javorového sirupu a extra toppingom podľa vášho výberu.
Lievanečky s banánmi naukladané na tanieriku na sebe, zaliate javorovým sirupom.
www.delscookingtwist.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.