Karfiol pečený so zemiakmi a paradajkami

Karfiol pečený so zemiakmi a paradajkami

Zapečená zelenina s luxusným syrom gruyere jednoducho nemôže chutiť zle! Vyskúšajte nasledujúci recept a uvidíte, že si pochutí celá rodina.

Čo budete potrebovať

  • 800 g karfiolu
  • 350 g varených zemiakov
  • 200 g strúhaného syra gruyere
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 4 paradajky
  • maslo
  • soľ
  • paprika
  • čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok

Postup

  • Predhrejte rúru na 170 °C.
  • Karfiol umyte, rozdeľte na väčšie kúsky, odrežte stopku a blanšírujte 4 minúty vo vriacej osolenej vode.
  • Vyberte, opláchnite studenou vodou a dobre sceďte.
  • Zemiaky olúpte a nakrájajte na stredné plátky.
  • Zapekaciu misu vymažte 3 lyžičkami masla.
  • Plátky zemiakov navrstvite okolo vonkajšieho okraja zapekacej misy.
  • Paradajky nakrájajte na štvrtiny, odstráňte stonky, potom paradajky položte tak, aby prekrývali zemiaky, a vytvorte druhý rad.
  • Stred zapekacej misky naplňte karfiolom.
  • Bohato dochuťte soľou a korením.
  • Zmiešajte smotanu s nastrúhaným gruyère, dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom a nalejte na zeleninu.
  • Pečte v rúre dozlatista asi 30 minút.
Zapečená zelenina s luxusným syrom gruyere v zapekacej mise.
www.eatsmarter.com

Vyskúšajte aj naše luxusné recepty na zapekané zemiaky s mletým mäsom na 4 rôzne spôsoby. Pochutnáte si!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.