Luxusné kuracie stehná vyúdené do dokonalosti a glazované v zmesi bourbonu, javorového sirupu, kečupu a balzamika sú dokonale šťavnaté a neskutočne chutné. To jednoducho musíte vyskúšať!
Čo budete potrebovať
Na glazé:
- ½ šálky bourbonu
- ½ šálky javorového sirupu
- ¼ šálky kečupu
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1 lyžica jablčného octu
- 2 lyžičky grilovacieho korenia
- 1 lyžička balzamikového octu
Na kuracie mäso:
- 4 kuracie stehná
- ¼ šálky grilovacieho korenia podľa výberu
- ¼ šálky trstinového cukru
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky čerstvo mletého korenia
Postup
- Zmiešajte ingrediencie na glazé v strednej panvici.
- Priveďte do varu, znížte teplotu na minimum a varte 10–15 minút, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu.
- Zložte z platne a dajte bokom.
- Zmiešajte grilovacie korenie, cukor, soľ a korenie.
- Zmesou potrite všetko mäso.
- Nastavte si gril alebo elektrickú udiareň na údenie pri 135 ° C pomocou nepriameho tepla.
- Pridajte mäso kožou nahor a uďte 1 a 1/2 hodiny alebo kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 71 °C.
- Kuracie stehná otočte.
- Spodnú stranu stehien potrite zmesou bourbonu a javorového sirupu a niekoľko minút uďte.
- Znovu otočte, potrite zmesou bourbonu a javorového sirupu a niekoľko minút uďte.
- Kuracie stehná s kožou znova potrite glazúrou a ešte pár minút úďte.
- Pred podávaním nechajte mäso 5 minút odpočinúť.
- Užite si to!
Vyskúšajte aj našich 6 najlepších receptov na stehná z kuracieho mäsa , ktorým nebude nikto môcť odolať!