Tieto údené kuracie stehná majú nízky obsah sacharidov, ľahko sa pripravujú a chutia úplne úžasne! Sú dokonale krehké a šťavnaté a majú luxusnú chrumkavú kožičku. Tomu sa nedá odolať!
Čo budete potrebovať
- 12 horných kuracích stehien
- ½ šálky olivového oleja
- šťava a kôra z 1 veľkého citróna
- ¼ šálky pomarančovej šťavy
- 6 strúčikov cesnaku, rozotrených
- 1 lyžica sušeného alebo čerstvého rozmarínu
- 1 lyžica morskej soli
- 2 lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžička chipotle (alebo údené papriky)
- 1 lyžička kajenského korenia (voliteľne)
Postup
- Do veľkej misy pridajte olej, citrónovú šťavu a kôru, pomarančovú šťavu, prelisovaný cesnak, rozmarín, morskú soľ, čierne korenie, chipotle a kajenské korenie a premiešajte, aby sa chute spojili.
- Kuracie stehná, jedno po druhom, namáčajte do marinády a preložte ich do veľkého vrecka.
- Nalejte zvyšnú marinádu do vrecka.
- Vytlačte z vrecka vzduch, uzavrite a dajte aspoň na pár hodín do chladničky, aby sa kura marinovalo.
- Predhrejte gril s udiarňou na 95 stupňov Celzia po dobu 15 minút.
- Ochutené kuracie stehná položte priamo na rošt (kožou nahor) a 20 minút uďte.
- Zostávajúcu marinádu si ponechajte na záverečné podlievanie.
- Potom zvýšte teplotu na 190 stupňov Celzia a uďte kura ďalších 30 minút.
- Nakoniec zvýšte teplotu na 200 stupňov.
- Kuraciu kožu potrite zvyšnou marinádou a otočte stehná kožou dole.
- Uďte 5 minút, alebo pokiaľ nie je koža chrumkavá a vnútorná teplota kurčaťa nedosiahne 74 -82 stupňov Celzia.
- Nechajte si chutiť!
Možno oceníte aj naše recenzie elektrických kontaktných grilov . Aký v našej recenzii vyhral a prečo?