Kuracie stehná naložené do nálevu zo sójovej omáčky, melasy a worcesterskej omáčky a potom údené 3 hodiny si zamilujete. Na pochúťky z grilu si ani nespomeniete!
Čo budete potrebovať
- 2 šálky vody
- 2 šálky melasy
- 1 šálka soli
- 1/4 šálky sójovej omáčky alebo tamari omáčky
- 2 lyžice worcesterskej omáčky
- 1/2 lyžičky olúpaného a čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 1/4 lyžičky cesnakového prášku
- 7 l ľadovej vody
- 4 kuracie stehná
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- odporúčané drevo na údenie: jablko, čerešňa, pekanový orech alebo mesquite
Postup
- Vo veľkom hrnci na strednom plameni zmiešajte 2 šálky vody, melasu a soľ.
- Priveďte do varu, kým sa soľ nerozpustí.
- Odoberte z platne a vmiešajte sójovú omáčku, worcestrovú omáčku, zázvor a cesnakový prášok.
- Odstavte a nechajte vychladnúť.
- Keď sa zmes ochladí, vmiešajte 7 litrov ľadovej vody a dobre premiešajte.
- Kuracie stehná vložte do veľkého hrnca, zalejte nálevom a nechajte chladiť 6 – 8 hodín (počas toho mäso raz otočte).
- Predhrejte udiareň na 110 °C.
- Vyberte stehná zo slaného nálevu a dôkladne opláchnite, aby ste odstránili zostávajúcu soľ.
- Osušte papierovými utierkami.
- Potom potrite olivovým olejom.
- Umiestnite stehná na strednú mriežku udiarne.
- Uďte až 3 hodiny alebo pokiaľ vnútorná teplota nedosiahne 74 °C v najhrubšej časti stehna.
- Vyberte stehná z udiarne a vychutnajte si ich svojou obľúbenou BBQ omáčkou!