Grilované kura v cesnakovo-bylinkovej marináde

Grilované kura v cesnakovo-bylinkovej marináde

Pripravte si toto dokonale šťavnaté, jemné a lahodné kura, ktoré je marinované v tej najlepšej marináde z cesnaku a byliniek. Môžete ho podávať ako hlavnú hviezdu pokrmu alebo ním doplniť šalát alebo cestoviny.

INGREDIENCIA

  • 2 lyžičky morskej soli
  • 2 lyžičky nasekanej cibule
  • 2 lyžičky praženého cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky koriandra
  • 1/2 lyžičky petržlenovej vňate
  • 1/2 lyžičky papriky
  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 1/4 šálky octu
  • 1 kg vykostených kuracích pŕs bez kože

POSTUP

  • Zmiešajte morskú soľ, nasekanú cibuľu, pražený cesnakový prášok, čierne korenie, koriander, petržlenovú vňať a papriku.
  • Vložte zmes korenia, olivový olej a ocot do vrecka na zips.
  • Pridajte 1 kg vykostených kuracích pŕs bez kože.
  • Premiešajte, aby sa mäso obalilo, dajte do chladničky a kurča 30 minút marinujte.
  • Naolejujte grilovacie rošty, vyberte kurča z marinády a grilujte na stredne vysokej teplote asi 5 minút z každej strany, celkom asi 10 minút alebo pokiaľ kurča nedosiahne vnútornú teplotu 71 °C.
Grilované kura nakrájané na plátky.
www.thegunnysack.com

Testujeme kontaktné elektrické grily . Aký v našej recenzii vyhral a prečo?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.