Bylinkové maslo

Bylinkové maslo

Čas od času človek dostane chuť na chlieb či pečivo s nejakou dobrou nátierkou alebo iným druhom mazania. Prečo neskúsiť klasiku, na ktorej si pochutná každý? Trochu byliniek, čerstvé maslíčko a budete sa olizovať celá rodina.

INGREDIENCIA

  • 1 kocka zmäknutého nesoleného čerstvého masla
  • 2 lyžice čerstvej jemne nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica čerstvého najemno nasekaného tymiánu
  • 1 lyžica čerstvé najemno nakrájané pažítky
  • 1 lyžička mletého cesnaku
  • 3/4 lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

POSTUP

  • Do stredne veľkej misy dajte maslo, petržlen, tymian, pažítku, cesnak, soľ a korenie.
  • Miešajte dohromady, kým sa všetky suroviny úplne nespoja.
  • Odrežte kus potravinovej fólie, rozprestrite na stôl a hotové maslo položte na stred v hrubšej vrstve.
  • Zabaľte a vytvarujte ako poleno.
  • Konce fólie zatočte a zastrčte pod okraje fólie.
  • Vložte do chladničky a nechajte minimálne 3 hodiny, ideálne cez noc zatuhnúť.
  • Potom už len stačí nakrájať a podávať.
  • Môžete ho mazať na chleba, alebo použiť napríklad na ozdobu minútky, ale aj napríklad do šalátu.
Cesnakové maslo s bylinkami na doske, nakrájané na kúsky.
www.thecountrycook.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.