Čas od času človek dostane chuť na chlieb či pečivo s nejakou dobrou nátierkou alebo iným druhom mazania. Prečo neskúsiť klasiku, na ktorej si pochutná každý? Trochu byliniek, čerstvé maslíčko a budete sa olizovať celá rodina.
INGREDIENCIA
- 1 kocka zmäknutého nesoleného čerstvého masla
- 2 lyžice čerstvej jemne nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica čerstvého najemno nasekaného tymiánu
- 1 lyžica čerstvé najemno nakrájané pažítky
- 1 lyžička mletého cesnaku
- 3/4 lyžičky morskej soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
POSTUP
- Do stredne veľkej misy dajte maslo, petržlen, tymian, pažítku, cesnak, soľ a korenie.
- Miešajte dohromady, kým sa všetky suroviny úplne nespoja.
- Odrežte kus potravinovej fólie, rozprestrite na stôl a hotové maslo položte na stred v hrubšej vrstve.
- Zabaľte a vytvarujte ako poleno.
- Konce fólie zatočte a zastrčte pod okraje fólie.
- Vložte do chladničky a nechajte minimálne 3 hodiny, ideálne cez noc zatuhnúť.
- Potom už len stačí nakrájať a podávať.
- Môžete ho mazať na chleba, alebo použiť napríklad na ozdobu minútky, ale aj napríklad do šalátu.