Tieto gnocchi s ančovičkami a bylinkovou omáčkou pripravíte iba za 10 minút. Pokiaľ nemáte radi ančovičky alebo chcete toto jedlo urobiť vegánske, jednoducho ich z omáčky vynechajte.
INGREDIENCIA
- 1 lyžica kaparov
- 4 ančovičky (voliteľne)
- 1 strúčik cesnaku
- šťava a kôra z 1 citróna
- 50 g byliniek (petržlenová vňať, pažítka a bazalka)
- 4 lyžice olivového oleja
- 500 g gnocchi
POSTUP
- Kapary, ančovičky, cesnak, citrónovú šťavu a bylinky pokvapkajte 3 lyžicami olivového oleja a vytvorte omáčku.
- Okoreňte a dajte bokom.
- Gnocchi uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale, potom sceďte.
- Na nepriľnavej panvici rozohrejte na prudkom ohni zvyšný olej a pridajte gnocchi.
- Vymažte dochrumkava asi 3 minúty.
- Vyberte z panvice a nechajte odkvapkať na kuchynskej utierke.
- Gnocchi premiešajte s omáčkou, potom ich rozdeľte do misiek, posypte citrónovou kôrou a drveným čiernym korením a podávajte.