Gnocchi s bylinkovou omáčkou

Gnocchi s bylinkovou omáčkou

Tieto gnocchi s ančovičkami a bylinkovou omáčkou pripravíte iba za 10 minút. Pokiaľ nemáte radi ančovičky alebo chcete toto jedlo urobiť vegánske, jednoducho ich z omáčky vynechajte.

INGREDIENCIA

  • 1 lyžica kaparov
  • 4 ančovičky (voliteľne)
  • 1 strúčik cesnaku
  • šťava a kôra z 1 citróna
  • 50 g byliniek (petržlenová vňať, pažítka a bazalka)
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 500 g gnocchi

POSTUP

  • Kapary, ančovičky, cesnak, citrónovú šťavu a bylinky pokvapkajte 3 lyžicami olivového oleja a vytvorte omáčku.
  • Okoreňte a dajte bokom.
  • Gnocchi uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale, potom sceďte.
  • Na nepriľnavej panvici rozohrejte na prudkom ohni zvyšný olej a pridajte gnocchi.
  • Vymažte dochrumkava asi 3 minúty.
  • Vyberte z panvice a nechajte odkvapkať na kuchynskej utierke.
  • Gnocchi premiešajte s omáčkou, potom ich rozdeľte do misiek, posypte citrónovou kôrou a drveným čiernym korením a podávajte.
Gnocchi s ančovičkami a omáčkou z byliniek na tanieri.
www.bbcgoodfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.