Soľ s príchuťou rozmarínu, pomaranča a tymiánu

Soľ s príchuťou rozmarínu, pomaranča a tymiánu

Naučte sa vyrobiť jednoduchú soľ s citrusmi a bylinkami! Skvele sa hodí na dochucovanie rôznych jedál, ako je hydina, ryby a zelenina, a môžete jej obdarovať všetkých gurmánov, ktoré máte v rodine či medzi priateľmi.

INGREDIENCIA

  • 2 šálky hrubej morskej soli
  • 3 lyžice čerstvých listov rozmarínu
  • 1 lyžica lístkov čerstvého tymiánu
  • 6 pomarančov

POSTUP

  • Do veľkej misy odmerajte morskú soľ a dajte bokom.
  • Rozmarín a tymián umyte a osušte.
  • Odstráňte listy a zlikvidujte drevnaté stonky z oboch bylín.
  • Rozmarín a tymián nasekajte ostrým nožom nadrobno a oboje odmerajte do misky spolu so soľou.
  • Pomaranče umyte a osušte a pomocou zesteru nakrájajte kôru zo všetkých šiestich pomarančov na malé tenké prúžky (vyhnite sa bielej dreni pod nimi).
  • Prípadne môžete pomocou malého ostrého noža olúpať kôru na veľké rezančeky a potom ju nakrájať na menšie kúsky.
  • Odšťavnite dva pomaranče do malej misky.
  • Pridajte čerstvú šťavu a pomarančovú kôru k morskej soli.
  • Soľ dobre premiešajte drevenou lyžicou, aby sa pomarančová šťava, bylinky a kôra plne spojili.
  • Zmes rovnomerne rozotrite na veľký plech na pečenie s okrajom.
  • Nastavte rúru na 105 stupňov Celzia a vložte plech dovnútra.
  • Pečte 30 minút, v polovici premiešajte.
  • Vareškou alebo vidličkou rozbite prípadné zhluky a hotovú soľ uložte do vzduchotesnej nádoby do špajze.
  • Pre najlepšiu chuť spotrebujte do 3 mesiacov.
Soľ s citrusmi a bylinkami v pohári.
www.therisingspoon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.