Táto ľahká a chutná nátierka z vajec, majonézy, řapíkatého zeleru a čerstvých byliniek vás nenechá chladnými. Pripravte si ju pokojne hneď dnes!
INGREDIENCIA
- 4 vajcia natvrdo, olúpané a nakrájané
- 2 lyžice majonézy alebo alternatívne gréckeho jogurtu
- 1 stredne dlhá stopka stopkového zeleru, nakrájaná nadrobno
- 1 lyžica nadrobno nasekané pažítky, petržlenovej vňate alebo kôpru
- 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
POSTUP
- V miske zmiešajte vajcia, majonézu, stopkový zeler, bylinky a citrónovú šťavu.
- Dochuťte soľou a korením.
- Nátierku je najlepšie zjesť do 2 dní od jej prípravy.
- Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na budapeštiansku nátierku . Nájdete u nás niekoľko ďalších zaujímavých variantov tejto populárnej chuťovky.