Táto nátierka je úplne luxusná! Obsahuje červenú šošovku, sušené paradajky, javorový sirup, čerstvé bylinky a miso. Je pikantná, sladká aj slaná, ľahká na prípravu a hlavne neuveriteľne chutná. Navyše je bez lepku a oleja a obsahuje množstvo bielkovín, vitamínov a minerálov.
INGREDIENCIA
- 1 šálka červené šošovky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 šálky zeleninového vývaru alebo vody
- 1 lyžica jablčného octu
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 3 sušené paradajky
- 1–2 lyžice lahôdkového droždia
- 2 lyžice javorového sirupu + ďalšie na podávanie
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1/2 lyžičky kajenského korenia
- 1/2 lyžičky rasce
- 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
- 1 lyžička mletého koriandra
- 1 lyžička kurkumy
- šťava z 1/2 citróna
- 1 polievková lyžica bieleho misa (voliteľne)
- 1 lyžica čerstvého nasekaného ligurčeka (voliteľne)
- 1 lyžica čerstvého nasekaného kôpru (voliteľne)
- soľ a korenie
POSTUP
- Nasekajte cesnak a nakrájajte cibuľu.
- Pridajte do veľkého hrnca a opekajte na strednom plameni asi 5 minút, alebo kým cibuľa nezhnedne.
- Často miešajte a pridávajte 1-2 polievkové lyžice vody naraz, aby ste zabránili zlepeniu.
- Pridajte šošovku a zeleninový vývar a varte ďalších 10-15 minút, kým šošovka nezmäkne a nevstrebe tekutinu.
- Uvarenú šošovku preložte so zvyškom ingrediencií do kuchynského robota a mixujte, kým nebude zmes hladká.
- V prípade potreby upravte korenie.
- Podávajte teplé alebo studené s javorovým sirupom a nasekaným kôprom.
- Dobrú chuť!