Tieto luxusné rolky sú skvelým predjedlom na akúkoľvek párty! Slanina obalená okolo šťavnatých mäsových guličiek sa stane obľúbenou delikatesou pre všetkých nadšených mäsožravcov.
INGREDIENCIA
- 24 plátkov slaniny, prekrojených napoly
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 malá cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- 1/2 šálky šampiňónov, nakrájaných
- 1 vajce
- 1/2 šálky paradajkovej omáčky
- 3/4 šálky strúhanky
- 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1/4 lyžičky soli
- 1/8 lyžičky korenia
POSTUP
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Zahrejte rastlinný olej na stredne vysokej teplote v panvici.
- Restujte cibuľu, huby a cesnak do zmäknutia, asi 6 minút.
- Medzitým do veľkej misy pridajte vajcia, paradajkovú omáčku, strúhanku, mleté hovädzie mäso, soľ a korenie.
- Pridajte orestovanú cibuľu, huby a cesnak a premiešajte čistými rukami.
- Plátky slaniny vyskladajte na plech.
- Mäsovú zmes rozprestrite na plátky slaniny a zarolujte ako roládu.
- Pečte 1 hodinu a 15 minút.
- Podávajte horúce.