Perníčky z ražnej múky

Perníčky z ražnej múky

Vianoce sa pomaly, ale iste blížia av našich kuchyniach čoskoro začne voňať vianočné pečivo. Vyskúšajte túto zdravšiu verziu medových perníčkov, na ktorých si pochutná celá rodina! Odporúčame ich upiecť dopredu, aby stihli do Vianoc zmäknúť.

INGREDIENCIA

  • 400 g celozrnnej ražnej múky
  • 4 vajcia
  • 150 g masla
  • 100 g medu
  • 130 g trstinového cukru
  • 90 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžica perníkového korenia
  • 1 lyžička jedlej sódy

POSTUP

  • Všetky ingrediencie spracujte vo veľkej mise na kompaktné cesto.
  • Z cesta urobte guľôčku, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte odpočinúť na chladnom mieste najlepšie do druhého dňa.
  • Druhý deň cesto prepracujte rukami, vyvaľkajte, vykrájajte vykrajovačkami a naskladajte na plech s papierom na pečenie.
  • Perníčky dajte piecť do predhriatej rúry na 165-175 ° C a pečte dozlatista po dobu 10-12 minút.
Medové perníčky servírované vo vianočnom štýle.
www.jemezdravo.eu

Máme pre vás aj ďalšie najlepšie recepty na pečivo bez lepku alebo aj bez klasickej múky to ide!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.