Bezlepková buchta z kukuričnej múky

Bezlepková buchta z kukuričnej múky

Užite si túto nadýchanú bezlepkovú kukuričnú buchtu, ktorá je bez lepku! Je neuveriteľne jednoduchá na prípravu, stačí vám na ňu iba pár ingrediencií a všetci si na ňu pochutnajú.

INGREDIENCIA

  • 2 šálky hrubo mletej kukuričnej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1a ½ šálky jogurtu alebo kyslej smotany
  • 1/4 šálky medu
  • 1/4 šálky ghí, masla alebo kokosového oleja, rozpusteného a ochladeného
  • 1 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 stredná nastrúhaná cuketa (voliteľne)

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia a formu na pečenie s rozmermi 20×20 vyložte papierom na pečenie alebo ju bohato vymažte.
  • Vo veľkej mise zmiešajte kukuričnú múku, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
  • V samostatnej miske zmiešajte jogurt, med, ghí, vajcia a vanilkový extrakt.
  • Pridajte mokré prísady k suchým prísadám a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Pokiaľ pridávate cuketu, postrúhajte ju, zabaľte do utierky a vytlačte z nej čo najviac tekutiny.
  • Vmiešajte do cesta.
  • Cesto nalejte do pripravenej formy.
  • Pečte 35–40 minút, kým nebude buchta zlatisto hnedá a špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  • Pokiaľ chcete mať buchtu s pekným, lesklým vrškom, potrite ju maslom alebo ghí, až bude čerstvo vytiahnutá z rúry.
  • Nechajte 10 minút chladiť a potom nakrájajte na 16 štvorcov.
  • Môžete podávať s maslom a väčším množstvom medu.
Kukuričné rezy naukladané na sebe a polievané medom.
www.whatgreatgrandmaate.com

Išpirujte sa aj našimi bezlepkovými receptami . Máme pre vás sladké aj slané varianty!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.