Užite si túto nadýchanú bezlepkovú kukuričnú buchtu, ktorá je bez lepku! Je neuveriteľne jednoduchá na prípravu, stačí vám na ňu iba pár ingrediencií a všetci si na ňu pochutnajú.
INGREDIENCIA
- 2 šálky hrubo mletej kukuričnej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1/2 lyžičky soli
- 1a ½ šálky jogurtu alebo kyslej smotany
- 1/4 šálky medu
- 1/4 šálky ghí, masla alebo kokosového oleja, rozpusteného a ochladeného
- 1 veľké vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 stredná nastrúhaná cuketa (voliteľne)
POSTUP
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia a formu na pečenie s rozmermi 20×20 vyložte papierom na pečenie alebo ju bohato vymažte.
- Vo veľkej mise zmiešajte kukuričnú múku, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
- V samostatnej miske zmiešajte jogurt, med, ghí, vajcia a vanilkový extrakt.
- Pridajte mokré prísady k suchým prísadám a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Pokiaľ pridávate cuketu, postrúhajte ju, zabaľte do utierky a vytlačte z nej čo najviac tekutiny.
- Vmiešajte do cesta.
- Cesto nalejte do pripravenej formy.
- Pečte 35–40 minút, kým nebude buchta zlatisto hnedá a špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
- Pokiaľ chcete mať buchtu s pekným, lesklým vrškom, potrite ju maslom alebo ghí, až bude čerstvo vytiahnutá z rúry.
- Nechajte 10 minút chladiť a potom nakrájajte na 16 štvorcov.
- Môžete podávať s maslom a väčším množstvom medu.
Išpirujte sa aj našimi bezlepkovými receptami . Máme pre vás sladké aj slané varianty!