Na tieto chutné sušienky potrebujete iba 3 ingrediencie a cesto máte hotové do 5 minút! Neobsahujú bielu múku, maslo, vajcia ani rafinovaný cukor, takže si ich môžu užiť aj alergici.
INGREDIENCIA
- 1/2 šálky arašidového masla, nesladeného
- 1/4 šálky + 2 lyžice ovsenej múky
- 3 lyžice javorového sirupu alebo viac podľa potreby
POSTUP
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Veľký plech vyložte papierom na pečenie.
- V strednej miske zmiešajte všetky ingrediencie.
- Miešajte stierkou, kým sa ingrediencie rovnomerne nespoja a nevytvorí sa cesto na sušienky.
- Pokiaľ dávate prednosť sladším sušienkam, môžete pridať ešte 1 polievkovú lyžicu sirupu.
- Pomocou naberačky na zmrzlinu s objemom 1,5 lyžice naberajte guličky z cesta, ktoré pokladajte na pripravený plech vo vzdialenosti 5 cm od seba.
- Dlaňou sploštite guličky na hrubé kotúče.
- Pokiaľ chcete, môžete vidličkou tvoriť krížový vzor na povrchu každej sušienky.
- Sušienky pečte asi 11–13 minút, alebo pokiaľ nie sú nafúknuté, s malými prasklinami na povrchu.
- Povrch sušienok by mal vyzerať sucho.
- Pred vybratím nechajte sušienky úplne vychladnúť na plechu.