Bruschetta s paradajkami

Bruschetta s paradajkami

Skvelé talianske predjedlo alebo zdravá desiata plná čerstvých paradajok a bazalky s ľahkou chuťou cesnaku. Je to ideálna rýchlovka, čo poteší nielen milovníkov zeleniny.

INGREDIENCIA

  • 1 bageta alebo ciabatta
  • 4 väčšie vyzreté paradajky
  • zväzok čerstvej bazalky
  • soľ
  • korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej

POSTUP:

  1. Pečivo nakrájajte na plátky a dajte nasucho opiecť do rúry alebo sendvičovača.
  2. Medzitým pripravte paradajkovú zmes.
  3. Paradajky nakrájajte na drobné kocky.
  4. Bazalku najemno nasekajte a spolu so soľou, čiernym korením a lyžicou olivového oleja dôkladne, ale zľahka premiešajte.
  5. Na záver pridajte prelisované strúčiky cesnaku.
  6. Horúce chleby vyberte z rúry, ihneď ich potrite olivovým olejom a bohato nazdobte paradajkovou zmesou.
Opečené plátky pečiva s paradajkami a bazalkou.
www.inspiredtaste.net

V sendvičovači sa bruschetta pečie výborne na vrúbkovanom nástavci určenom na gril. Čo ešte ďalšie títo pomocníci vedia? Viac sa dočítate vo veľkom teste sendvičovačov .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.