Zapekaná ryža so šampiňónmi a cesnakom

Zapekaná ryža so šampiňónmi a cesnakom

Vynikajúce zapekané šampiňóny, ryža a cesnak v domácej smotanovej omáčke si zamilujete! Je to perfektné jedlo pre jedného, ​​ktoré si navyše pripravíte raz dva.

INGREDIENCIA

  • 1 a ½ lyžice olivového oleja
  • ¼ šálky nakrájanej cibule
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 110 g nakrájaných žamipónov
  • ½ lyžičky soli
  • ⅛ lyžičky čierneho korenia
  • ⅓ šálky kuracieho vývaru
  • 3 lyžice smotany na šľahanie
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • ¼ lyžičky sušeného rozmarínu
  • ¼ šálky nevarenej dlhozrnnej ryže

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • V panvici zohrejte 1 lyžicu olivového oleja na strednom plameni.
  • Pridajte cibuľu a za častého miešania asi 2 minúty restujte, kým nezosklovatí.
  • Pridajte nasekaný cesnak a restujte ďalších 30 sekúnd.
  • Zvýšte teplotu na stredne vysokú a pridajte do panvice ½ lyžice olivového oleja.
  • Pridajte šampiňóny, ¼ lyžičky soli a korenie.
  • Šampiňóny varte 5-7 minút za občasného miešania.
  • Zalejte kuracím vývarom a priveďte do varu.
  • Zložte panvicu z platne a vmiešajte hustú smotanu, kyslú smotanu, ¼ lyžičky soli a sušený rozmarín.
  • Nevarenú ryžu nasypte do zapekacej misky s rozmermi 10 x 15 cm alebo 13 x 13 cm.
  • Nalejte smotanovú omáčku na ryžu a jemne premiešajte.
  • Zapekaciu misu položte na plech na pečenie s okrajom a misu pevne zakryte alobalom.
  • Pečte 40 minút a vychutnajte si horúce.
Zapekané šampiňóny, ryža a cesnak v domácej smotanovej omáčke, to všetko servírované v zapekacej mise.
www.onedishkitchen.com

Máme pre vás tiež vynikajúce recepty na zapekaný karfiol na 11 rôznych spôsobov. Nájdete svojho favorita?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.