Vynikajúce zapekané šampiňóny, ryža a cesnak v domácej smotanovej omáčke si zamilujete! Je to perfektné jedlo pre jedného, ktoré si navyše pripravíte raz dva.
INGREDIENCIA
- 1 a ½ lyžice olivového oleja
- ¼ šálky nakrájanej cibule
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 110 g nakrájaných žamipónov
- ½ lyžičky soli
- ⅛ lyžičky čierneho korenia
- ⅓ šálky kuracieho vývaru
- 3 lyžice smotany na šľahanie
- 2 lyžice kyslej smotany
- ¼ lyžičky sušeného rozmarínu
- ¼ šálky nevarenej dlhozrnnej ryže
POSTUP
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- V panvici zohrejte 1 lyžicu olivového oleja na strednom plameni.
- Pridajte cibuľu a za častého miešania asi 2 minúty restujte, kým nezosklovatí.
- Pridajte nasekaný cesnak a restujte ďalších 30 sekúnd.
- Zvýšte teplotu na stredne vysokú a pridajte do panvice ½ lyžice olivového oleja.
- Pridajte šampiňóny, ¼ lyžičky soli a korenie.
- Šampiňóny varte 5-7 minút za občasného miešania.
- Zalejte kuracím vývarom a priveďte do varu.
- Zložte panvicu z platne a vmiešajte hustú smotanu, kyslú smotanu, ¼ lyžičky soli a sušený rozmarín.
- Nevarenú ryžu nasypte do zapekacej misky s rozmermi 10 x 15 cm alebo 13 x 13 cm.
- Nalejte smotanovú omáčku na ryžu a jemne premiešajte.
- Zapekaciu misu položte na plech na pečenie s okrajom a misu pevne zakryte alobalom.
- Pečte 40 minút a vychutnajte si horúce.
Máme pre vás tiež vynikajúce recepty na zapekaný karfiol na 11 rôznych spôsobov. Nájdete svojho favorita?