Máme pre vás úplne luxusný dezert, ktorý si užijete aj sami! Tento ľahký zmrzlinový pohár s čerstvými černicami, snehovými pusinkami a domácimi zaváranými broskyňami je taký dobrý, že budete radi, že sa oň nemusíte s nikým deliť.
INGREDIENCIA
- 2 kopčeky vanilkovej zmrzliny (alebo zmrzliny s vašou obľúbenou príchuťou)
- malá hrsť čerstvých černíc
- 3 – 4 snehové pusinky, nahrubo rozdrobené
- oblátka a šľahačka na podávanie
Na zavárané broskyne (cca 500 ml):
- 1,2-1,4 kg broskýň, zbavených kôstok, nahrubo nasekaných
- 150 g práškového cukru
- Šťava z 1 citróna
- veľká štipka mletého zázvoru
- 1 lyžička vanilkovej pasty (voliteľne)
POSTUP
- Rúru rozohrejte na 180 º Celzia.
- Nakrájané broskyne dajte na pekáč so zvyškom ingrediencí na zavárané broskyne a pečte 25–30 minút, kým nebudú broskyne mäkké a trochu karamelizované.
- Ovocie zľahka rozdrvte vidličkou.
- Broskyne a šťavu z nich preložte do čistej misky alebo pohára a nechajte vychladnúť.
- Zakryte a dajte do chladničky, kým nebudete pripravení ich použiť.
- Do pohára dajte 2 polievkové lyžice vychladených broskýň.
- Navrch dajte poriadny kopček vanilkovej zmrzliny, pár černíc a tretinu rozdrobených pusiniek.
- Opakujte s broskyňami, ostružinami, zmrzlinou a polovicou zvyšných pusiniek.
- Ozdobte oblátkou, šľahačkou a zvyškom pusiniek.
- Užite si to!