Vegánsky guláš s fazuľami, kelom a šampiňónmi

Vegánsky guláš s fazuľami, kelom a šampiňónmi

Aj vegáni si u nás prídu na svoje. Pre nich máme pripravený tento vynikajúci recept na guláš z 3 druhov fazule, kelu a šampiňónov. Jedná sa o jednoduchý pokrm, ktorý je možné pripraviť kedykoľvek počas pracovného týždňa a navyše je hotový iba za 25 minút!

INGREDIENCIA

  • 2 červené cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 200 g šampiňónov
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce
  • 1 lyžička garam masaly
  • 1 lyžička údené papriky
  • 1/2 lyžičky pálivej papriky
  • 2 plechovky nakrájaných paradajok
  • 1 kocka bujónu
  • 1 plechovka (400 g) červených fazule kidney
  • 1 plechovka (400 g) bielych maslových fazule
  • 1 plechovka (400 g) čiernych fazule
  • 1 lyžica sušenej zmesi byliniek
  • 1 vrchovatá lyžica arašidového masla
  • 2 šálky nakrájaného kelu
  • hrsť čerstvého koriandra

POSTUP

  • Zahrejte lyžicu repkového (alebo iného rastlinného) oleja v hrnci so silným dnom na strednom plameni.
  • Cibuľu nakrájajte nahrubo, cesnak nasekajte a pridajte do hrnca.
  • Akonáhle zosklovatí, pridajte šampiňóny (nakrájané na štvrtky) a ďalej restujte, kým nezhnednú.
  • Pridajte rímsku rascu, papriku, garam masalu a sušené bylinky.
  • Poriadne premiešajte, kým sa korenie nerozvonia.
  • Pridajte nakrájané paradajky, fazuľu, kocku vývaru a arašidové maslo a nechajte asi 15 minút mierne prevariť.
  • Pridajte nakrájaný kel a varte ďalších 5 minút.
  • Omáčka je hotová, keď zhustne a má sýto červenú farbu.
  • Dochuťte soľou, čiernym korením a pridajte nasekaný koriander.
Guláš z 3 druhov fazule, kelu a šampiňónov na tanieri s lyžicou.
www.cupfulofkale.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie luxusné recepty na bezmäsité vegetariánske gulášy nielen pre vegetariánov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.