Mexický guláš z červených fazule

Mexický guláš z červených fazule

Tento fazuľový guláš v mexickom štýle je plný zeleniny a lahodných chutí! Servírujte ho spolu so syrovými quesadillami, ktoré sú jednoduché na prípravu a úžasne sa rozplývajú v ústach.

INGREDIENCIA

  • 370 g konzervovaných červených kidney fazule
  • 340 g batát
  • 56 g nakrájanej cibule
  • 200 g zelenej papriky
  • 370 g konzervovaných drvených paradajok
  • 1 lyžica chilli omáčky s cesnakom
  • zeleninový vývar
  • 6 pšeničných tortíl
  • ½ šálky strúhaného čedaru
  • 2 lyžice mexického korenia
  • 2 zväzky jarnej cibuľky
  • ¼ lyžice soli
  • ¼ lyžice korenia
  • 2,5 lyžice oleja

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 230 °C.
  • Sladké zemiaky nakrájajte na centimetrové kocky a potom ich na plechu vyloženom papierom na pečenie premiešajte s 1 lyžicou oleja.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Pečte uprostred rúry, v polovici pečenia obráťte, kým nezozlátnu a nezmäknú, 22-23 minút.
  • Zatiaľ čo sa batáty pečú, zbavte papriku jadrovníka a nakrájajte ju na centimetrové kúsky.
  • Sceďte a opláchnite fazuľu.
  • Zahrejte stredný hrniec na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte 1/2 lyžice oleja, potom papriku, cibuľu a mexické korenie.
  • Varte za občasného miešania, kým paprika nezmäkne, 4-6 min.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Do hrnca pridajte fazuľu, drvené paradajky, zeleninový vývar podľa potreby, 1 šálku vody a 1/2 lyžičky chilli omáčky s cesnakom.
  • Znížte teplotu na strednú.
  • Duste za občasného miešania do mierneho zhustnutia, 8-9 minút.
  • Zatiaľ čo sa fazuľová zmes dusia, nakrájajte na tenké plátky jarnú cibuľku a tortilly vyrovnajte na čistú pracovnú plochu.
  • Na jednu stranu každej tortilly nasypte syr a polovicu jarnej cibuľky.
  • Opatrne preložte druhú stranu tortilly cez náplň.
  • Rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu na stredne vysokom plameni.
  • Keď je horúca, pridajte 1 lyžicu oleja a na rozpálený olej dajte dve quesadilly.
  • Smažte do zlatohneda, 1-2 minúty z každej strany.
  • Opakujte so zvyšnými quesadillami.
  • Odložte na tanier a prikryte, aby zostali teplé.
  • Do guláša pridajte opečené batáty a premiešajte.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Dusenú zmes rozdeľte do misiek.
  • Podľa chuti pokvapkajte zvyšnú čili omáčkou s cesnakom.
  • Posypte zvyšnou jarnou cibuľkou.
  • Quesadilly nakrájajte na trojuholníky a podávajte bokom, na namáčanie!
Guláš v mexickom štýle na taieri, ozdobený jarnou cibuľkou a servírovaný spolu s quesadillou.
www.hellofresh.ca

Nezabudnite sa pozrieť aj na naše recepty na nakladané klobásy 7x inak alebo pochúťka, ktorú si môžete pripraviť aj na horšie časy!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.