Tento fazuľový guláš v mexickom štýle je plný zeleniny a lahodných chutí! Servírujte ho spolu so syrovými quesadillami, ktoré sú jednoduché na prípravu a úžasne sa rozplývajú v ústach.
INGREDIENCIA
- 370 g konzervovaných červených kidney fazule
- 340 g batát
- 56 g nakrájanej cibule
- 200 g zelenej papriky
- 370 g konzervovaných drvených paradajok
- 1 lyžica chilli omáčky s cesnakom
- zeleninový vývar
- 6 pšeničných tortíl
- ½ šálky strúhaného čedaru
- 2 lyžice mexického korenia
- 2 zväzky jarnej cibuľky
- ¼ lyžice soli
- ¼ lyžice korenia
- 2,5 lyžice oleja
POSTUP
- Predhrejte rúru na 230 °C.
- Sladké zemiaky nakrájajte na centimetrové kocky a potom ich na plechu vyloženom papierom na pečenie premiešajte s 1 lyžicou oleja.
- Dochuťte soľou a korením.
- Pečte uprostred rúry, v polovici pečenia obráťte, kým nezozlátnu a nezmäknú, 22-23 minút.
- Zatiaľ čo sa batáty pečú, zbavte papriku jadrovníka a nakrájajte ju na centimetrové kúsky.
- Sceďte a opláchnite fazuľu.
- Zahrejte stredný hrniec na stredne vysokom plameni.
- Pridajte 1/2 lyžice oleja, potom papriku, cibuľu a mexické korenie.
- Varte za občasného miešania, kým paprika nezmäkne, 4-6 min.
- Dochuťte soľou a korením.
- Do hrnca pridajte fazuľu, drvené paradajky, zeleninový vývar podľa potreby, 1 šálku vody a 1/2 lyžičky chilli omáčky s cesnakom.
- Znížte teplotu na strednú.
- Duste za občasného miešania do mierneho zhustnutia, 8-9 minút.
- Zatiaľ čo sa fazuľová zmes dusia, nakrájajte na tenké plátky jarnú cibuľku a tortilly vyrovnajte na čistú pracovnú plochu.
- Na jednu stranu každej tortilly nasypte syr a polovicu jarnej cibuľky.
- Opatrne preložte druhú stranu tortilly cez náplň.
- Rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu na stredne vysokom plameni.
- Keď je horúca, pridajte 1 lyžicu oleja a na rozpálený olej dajte dve quesadilly.
- Smažte do zlatohneda, 1-2 minúty z každej strany.
- Opakujte so zvyšnými quesadillami.
- Odložte na tanier a prikryte, aby zostali teplé.
- Do guláša pridajte opečené batáty a premiešajte.
- Dochuťte soľou a korením.
- Dusenú zmes rozdeľte do misiek.
- Podľa chuti pokvapkajte zvyšnú čili omáčkou s cesnakom.
- Posypte zvyšnou jarnou cibuľkou.
- Quesadilly nakrájajte na trojuholníky a podávajte bokom, na namáčanie!
Nezabudnite sa pozrieť aj na naše recepty na nakladané klobásy 7x inak alebo pochúťka, ktorú si môžete pripraviť aj na horšie časy!